Sastojci za zapečene tikvice sa sirom: 
4 tikvice 
65 grama naribanog parmezana 
1 žlica češnjaka u prahu 
½ čajna žličica soli 
1 čajna žličica papra 
½ čajne žličice čilija u prahu 
1 jaje 
100 grama mozzarelle 
65 grama sira cheddar 
Priprema: 
1. Dobro operite tikvice, pa ih naribajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sljube. 
2. Prebacite cijelu smjesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscijedite višak tekućine. 
3. Stavite smjesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta.
4. Na kraju pečenja dodajte naribanu mozzarellu i cheddar, pa ih zapecite još desetak minuta u pećnici. 
5. Narežite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek! 
U videu Tastyja pogledajte kako se rade zapečene tikvice sa sirom.
                    ${intro}
                    
            
        
 
               
               
               
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
