Želite li pripremiti ''ubojiti'' doček Nove godine, uz ove tri stvari sigurno ćete biti prozvani pravim kraljem zabave. Uz to, ne sumnjamo da će se svi htjeti vratiti i iduće godine na reprizu.


1. Uredite prostor

Prije nego što krenete razmišljati o hrani, obavite lakše stvari poput uređenja doma. Ponekad muškarci ne trebaju žensku ruku, ni oko, kako bi uredili stan. U novogodišnjoj LIDL ponudi možete naći interesantne LED ukrase kojima brzo možete urediti prostor, bez puno truda. Primjerice LED party žarulju pozicionirajte usred sobe, LED svjetiljku s efektom izmjene boja stavite uz prozor, prigušite svijetla i gledajte kako trenutno stvaraju zabavnu atmosferu. Uz to nemojte zaboraviti uzeti odlične party rekvizite poput šešira sa šljokicama, svjetlećih LED naočala i svjetlećih štapova koji će oduševiti i zabaviti vaše goste, a pritom i zaokružiti blagdanski ugođaj za veliki doček.

2. Pripremite barem dio hrane samostalno

Iako se od vas, očekuje da idete linijom manjeg otpora i naručite gotovu hranu, odvojite vrijeme za planiranje jelovnika koji će oduševiti sve prisutne. Kao pravi znalci, Punkufer predlaže ova jednostavna jela u kojima će vaši gosti uživati, dok će u drugoj držati čašu pića.

Svoje prijatelje ponudite ukusnim pizza kockama, jer zašto ne? Klasičnu talijansku poslasticu narežite na manje kocke, umjesto na trokute, koje ćete smazati dok je netko rekao kreker. Zašto kreker? I zašto baš onaj sa sirom? Upravo ti ukusni slani zalogaji idealni su za one koji vole jesti ''s nogu''.

Dok prepričavate dogodovštine s dočeka prošle godine, na kreker namažite ukusni sir, stavite krišku sira i pršuta. Kratko, jasno i ukusno. Ako vam se ne spravlja pečeni odojak, tu su neobični mesni ražnjići na koje ćete staviti savršeno komade mesa, možda i ribe i povrća, pržene kuglice od sira ili nešto po svom izboru.

3. Pripremite poseban koktel

Kada već radite tulum, radite ga sa stilom i osmislite odličan koktel koji će obuhvatiti neke božićne začine, lako se spravlja i još lakše ispija.

Iako smo zimi navikli piti kuhano vino, ove godine u trendu je kuhani gin.

Predlažemo da napravite jednostavnu verziju koji će sadržavati ove sastojke; omiljeni gin, sok od jabuke, kockice naranče i malo vode. U njega dodajte standardne zimske začine poput cimeta, klinčića i meda, kako bi ste ga malo zasladili. Ako vam se ne pije topao, dodajte led i tonic umjesto vode.

Avanturisti i oni koje vole malo žešća pića, prilagodit će količinu navedenih sastojaka odnosno jačinu koktela prema osobnom ukusu.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju