Sastojci za chutney:
3 jabuke
3 žlice smeđeg šećera
3 žlice jabučnog octa
1 žlica maslaca
50 grama sušenih brusnica
2 čajne žličice naribanog đumbira
¼ čajne žličice soli
¼ čajne žličice senfa

Priprema:

1. Operite, ogulite i odstranite koštice iz jabuka. Narežite jabuke na kockice otprilike iste veličine (1 centimetar).

2. Na umjerenoj temperaturi rastopite maslac u tavici i dodajte jabuke. Pirjajte ih oko četiri minuta dok ne dobiju smeđu boju.

3. Dodajte brusnice, šećer, ocat, đumbir, sol i senf. Pustite da zavrije, a potom smanjite temperaturu i pirjajte još otprilike osam minuta uz povremeno miješanje dok jabuke ne omekšaju.

4. Poslužite uz pečenu svinjetinu, primjerice kotlet. Dobar tek!

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju