Sastojci za chutney: 
3 jabuke 
3 žlice smeđeg šećera 
3 žlice jabučnog octa 
1 žlica maslaca 
50 grama sušenih brusnica 
2 čajne žličice naribanog đumbira 
¼ čajne žličice soli 
¼ čajne žličice senfa 
Priprema: 
1. Operite, ogulite i odstranite koštice iz jabuka. Narežite jabuke na kockice otprilike iste veličine (1 centimetar). 
2. Na umjerenoj temperaturi rastopite maslac u tavici i dodajte jabuke. Pirjajte ih oko četiri minuta dok ne dobiju smeđu boju. 
3. Dodajte brusnice, šećer, ocat, đumbir, sol i senf. Pustite da zavrije, a potom smanjite temperaturu i pirjajte još otprilike osam minuta uz povremeno miješanje dok jabuke ne omekšaju.
4. Poslužite uz pečenu svinjetinu, primjerice kotlet. Dobar tek!
                    ${intro}
                    
            
        
 
               
               
               
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
