Za pripremu zdravijeg burgera odaberite pureće meso koje je sadrži manje masti, kolesterola i manje kalorija od npr. svinjetine. Prednost puretine je i bogatstvo proteina koje sadrži. U pripremi slasnog i zdravog burgera nećete se previše namučiti. Evo jednostavnog recepta za pripremu burgera i savršeno zdravog umaka od tikvica i svježeg proteinskog sira quarka.

Sastojci potrebni za 4 mala burgera:

Za burgere:

4 integralna peciva
250 grama mljevene puretine
20 grama krušnih mrvica
1 jaje
mladi luk
sol
papar

Za umak:
150 g svježeg proteinskog sira quarka
1 tikvica
sol
papar
kurkuma

Priprema:

Pureće mljeveno meso pomiješajte s navedenom količinom krušnih mrvica i jednim izmućkanim jajetom. Mladi luk sitno nasjeckajte i dodajte smjesi količinu koja vam odgovara. Soli i papar također dodajte po volji. Za ovu količinu mesa bit će dovoljno manje od pola žličice. Smjesu je potrebno ostaviti oko pola sata da odstoji jer će joj to omogućiti da se svi sastojci povežu u jedno. Nakon toga, smjesu podijelite na četiri djela i oblikujte malene burgere koje potrebno peći na maloj količini ugrijanog maslinovog ulja.
Umak kojim ćete spojiti integralno pecivo i slasno pečeno mljeveno pureće meso dat će vašem jelu završni dodir. Naribajte jednu tikvicu i pomiješajte je sa svježim proteinskim sirom quarkom, te dodajte soli, papra i kurkume. Kremasta tekstura Dukat Fit quarka idealna je za izradu ovog zdravog i ukusnog umaka.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Dukat mliječna industrija d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju