I dok se čini da će ostatak rujna i dobar dio listopada biti natprosječno topli, zima bi mogla biti uobičajena. To nam znači da ćemo imati nekoliko dana snijega i ostatak razdoblja promjenjivog karaktera. Što to znači za nas skijaše? To znači da ćemo na skijanje, opet, morati van granica Hrvatske. A je li prerano za razmišljanje o zimskom odmoru ili je upravo sad pravo vrijeme?

Omiljena zimska zanimacija nas Hrvata, za koju se po nekoliko dana kuha sarma i kupuju paštete, polako ali sigurno nam kuca na vrata. Iako je vani još uvijek relativno toplo, skijaške destinacije u blizini Hrvatske naveliko se već spremaju za dolazak skijaša i zaljubljenika u snijeg. Poneki planinski vrh dobio je novu dozu svježeg snijega, a neki još uvijek sramežljivo čuvaju snijeg koji je napadao prošle zime.A kamo na skijanje? Godine su pokazale da mi Hrvati najviše volimo skijališta koja se nalaze nekoliko sati udaljena od Hrvatske, a sve zbog toga da bi se dobilo što više vremena provedenog na snijegu. Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Francuska neke su od bližih nam destinacija za skijanje. Ali ipak jedna država privlači poseban broj zaljubljenika u snijeg. Italija se posljednjih nekoliko godina okrenula prema popularizaciji svojih skijaških resorta i treba im priznati da su u tome uspjeli. Modernizirali su žičare, popravili i povećali broj staza, uredili odmarališta i hotele, upotpunili gastronomsku ponudu i bacili se na reklamiranje istih. Ono što Talijani ističu kao svoju prednost svakako je velik broj sunčanih dana i njihov ležeran i prijateljski pristup gostu.

Skijališta u Italiji smjestila su se na sjeveru države, uz granicu s Francuskom, Švicarskm, Austrijom i Slovenijom. Najpopularnija skijališta svakako su Sestriere na granici s Francuskom, Livigno na granici sa Švicarskom i Madonna di Campiglio. Dužina staza je šarolika, tako ćete negdje imati 'samo' 110 kilometara skijaških staza, dok ćete na drugim skijalištima imati staze u ukupnoj dužini preko 400 kilometara. Nama najbliža talijanska skijališta su upravo ona koja se nalaze uz samu granicu sa Slovenijom poput Piancavalla, Tarvisia, Zoncolana ili Sella Nevee.U San Sigismondu, u samom srcu Južnog Tirola, smjestio se hotel Rastbichler. Ovaj obnovljeni hotel nudi idealno rješenje za opuštajući odmor u dolini Puster. Hotel je na novo renoviran po Feng Shui načelima, a sve sobe dizajnirane su u skladu s pet elemenata. Izbor boja, zoabljeni kutovi, dodatna oprema i slike Gudrun Tauber pomoći će vam da se u potpunosti opustite i provedete nezaboravan odmor na snijegu. Nakon zabavnog dana provedenog na snijegu opustiti se možete u wellnes centru s bazenom i saunama. Provedite lijepe trenutke i stvorite nezaboravne uspomene u Južnom Tirolu.

Ako smo vas privukli i bacili bubu u uhu svakako bacite oko i na ostale ponude koje je za vas pripremilo Crno Jaje. Riječ je o first minute ponudama koje su privlačne zbog cijene i dodatnih pogodnosti koje su uključene u ponude.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju