Jeste li ikad razmišljali o tome da posjetite neku hladnu destinaciju, a uzmimo sad za primjer Helsinki, usred zime? Grad u kojem su temperature u zimsko vrijeme redovno ispod nule, ne čini se kao mjesto u koje bi usred najhladnijeg zimskog doba rado putovali, no ako se za to odlučite, na hrabrosti će vam čestitati i sami stanovnici glavnog finskog grada.

E pa, o kakvoj je čestitci zapravo riječ? Na aerodromu u Helsinkiju nedavno je postavljen ogromni reklamni pano na kojem piše „Nitko priseban ne bi došao u Helsinki u studenom. Osim tebe, opasni čovječe. Dobrodošao.“ Nakon aerodroma slogan se proširio i po gradskim ulicama, a stavljen je za potrebe start – up festivala „Slush“. Naravno da su posjetioci slike odmah podijelili društvenim mrežama i portalima, pa su Twitter i Reddit podivljali.

 

A photo posted by Visit Helsinki (@visithelsinki) on

Realno gledajući, grad i nije najbolja destinacija za posjet u zimi, no ako se odlučite otići tada, Helsinki ima toliko toga da vas sigurno neće ostaviti razočaranima.

Posjet u zimi preporuča se avanturističkim tipovima, ali i svima onima koji u gradu žele uživati u miru, a ne se gužvati s turistima, koji kad temperature narastu, rado posjećuju prijestolnicu Finske. Također, ako odete u „ledeno doba“, doživjeti ćete finske kupelji kojih ima svugdje po gradu na pravi način, a kad vam znojenje i poslije njega kupanje u bazenu dosadi, predlažemo posjet najpoznatijoj tvrđavi u zemlji po imenu Suomenlina, koja se nalazi na UNESCO–vom popisu zaštićene baštine. Jasno, u gradu vam neće nedostajati ni muzeja, pa možda Helsinki u zimi i nije tako loša opcija.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju