Jedan od najboljih chefova u regiji, Janez Bratovž, stiže u Split, a u petak će u restoranu Kadena pripremiti vrhunsku večeru. 

Ovaj vrhunski chef svoje znanje usavršavao je u restoranima koje su krasile tri Michelinove zvjezdice. Ujedno je i vlasnik Restavracija JB iz Ljubljane, koju je ugledni gastronomski vodič "San Pellegrino" uvrstio među najbolje restorane svijeta.

Sljedove će pratiti vina Matošević, koja ove godine slave 20. rođendan. U protekla je dva desetljeća Ivica Matošević postao jedan od najvažnijih istarskih i hrvatskih vinara.

U backstageu će uz chefa Janeza biti i chef Ivan Pažanin te domaćin Braco Sanjin & Kadena tim. 

Na meniju su aperitiv Aura 2016., slijede svinjske uši u izvedbi chefa Bratovža uz Albu 2015. Potom će se na tanjuru naći krema od muškatne buče s želiranim brudetom uz Albu Robiniu 2003. Nakon toga slijedi pšenica s dimljenim plodovima mora i sotiranim julienne lignjama uz Chardonnay Millennium Anima 99. Teleća brizla bit će poslužena uz Grimaldu bijelu 2013., a goveđe obrazine uz Grimaldu crnu 2010. Za desert poslužena će biti čokoladna rapsodija, uz vino Porto Grimalda 2010.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju