Uvijek kada sam razmišljao o jednodnevnim ili dvodnevnim izletima razmišljao sam o tome kamo mogu doći autom ili autobusom, a da ne izgubim previše vremena. Sve se vrtjelo oko destinacija koje su u krugu do par stotina kilometara, a koje su opet poznate po tome što obiluju znamenitostima, kvalitetnom hranom i jako dobrom noćnom zabavom. Bratislava, Beč, Budimpešta, Beograd, Sarajevo ili Prag samo su neki od gradova koji su obrisani s liste, a do kojih sam putovao automobilom ili autobusom.

No sada je došlo vrijeme da se pojam izleta okrene i na drugu vrstu vozila. Na brod. Zašto brod? Zašto ne? Ima da se ljulja dok piva u ruci žulja. Šalu na stranu. Brod je idealan za jednodnevni izlet. Em ne trebaš voziti, em dok ti je vruće samo 'isplaziš jezik' i već ti ga vjetar ohladi i em što vas stane puno više na brod nego što vas stane u automobil – idealno za pravi čopor društva.

Brod je idealno prijevozno sredstvo za maksimalno uživanje na jednodnevnom izletu - vozi taman onoliko brzo da vam ne promakne neka zanimljivost. Izlet brodom ima mnoge prednosti od izleta automobilom i autobusom. Jedna od njih je to što sve vidite jer vožnja nije toliko brza da bi vam promakla neka mala koje se sunča tamo na plaži. Kako meni vrag neda mira, pa dok mi nešto padne na pamet to odmah mora potvrditi i dr. Google, tako sam se odmah bacio na istraživanje ponuda brodskih izleta. Naravno nisam gledao one koji se reklamiraju da će zaploviti tek kada 'nahrle Nijemci u rekordnom broju' nego one koji se nude sad, danas u ovom trenutku. Jer dok zasvrbi onda se treba i počeškati.

Ono što je meni zapelo za oči je izlet brodom s otoka Krka prema Crikvenici. Zašto? Prvo i osnovno je jako povoljna cijena od samo 83,00 kuna. Druga stvar je mogućnost da vidim dupine. Naime potez od Krka prema Crikvenici poznat je po tome što u njemu često obitavaju dupini koji veselo poziraju putnicima u prolazu. Tko zna, možda okinem neku fotku koja će osvojiti svjetske naslovnice. Siguran sam da mi za dobre fotografije neće biti potrebni dupini jer je panoramska vožnja idealna za dobre fotke, a kvarnerska obala dragulj hrvatskog Jadrana koji samo čeka posjetitelje da zasja na suncu.

Izlet je predviđen za 30.04., a brod kreće iz Omišlja u 10.00 sati dok je povratak iz Crikvenice negdje oko 14.30. Taman da se na vrijeme stigne doputovati do mjesta gdje će se proslaviti Praznik rada. Vrijeme polaska broda, ali i povratka, dovoljno je da se istraži Krk koji je otok kaštela, zaspalih Frankopanskih dvoraca te mnogih crkava koje odišu molitvom.

Crikvenica je poznata po svojim plažama, ali i mnogobrojnim kafićima uz plažu u kojima možete popiti prijepodnevni koktel ili kavicu. Ne smije se zaboraviti ni gradski Aquarum u kojem se nalazi 150 vrsta riba i zorno prikazuje morski svijet, ali niti gradski muzej i mnoge galerije. Znači savršeno za sve ljubitelje kulture i zaljubljenike u prirodu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju