Svi koji obožavaju Italiju, možda će konačno doći na svoje, jer bi za par kuna mogli postati vlasnici kuće na idiličnom mediteranskom otoku.

Ollolai, gradić koji se smjestio u srcu Sardinije, 200 kilometara sjeverno od glavnog grada Cagliarija, odlučio se na nesvakidašnji potez. Naime, mjesto je prepuno napuštenih kuća, od kojih su neke stare i 200 godina, a kako bi privukao ljude, gradonačelnik Efisio Arbau ih je oglasio po cijeni od 1 eura.

Naravno, sad ste već u niskom startu, i pakirate kufere, ali kao i uvijek, postoji caka. Novi vlasnici dužni su u obnovu kuće uložiti oko 20 tisuća eura i moraju je urediti u iduće tri godine.Kuće koje su sad prazne nekad su pripadale većinom poljodjelcima, no svi su ti ljudi odavno otišli u potragu za boljim životom, a u mjestu, godinu za godinom, sve je manje stanovnika, pa se vlasti boje kako bi u budućnosti Ollolai mogao nestati sa zemljopisnih karata.

Zasad, čini se kako ideja nailazi na plodno tlo. Tri kuće su prodane, a za stotinjak njih poslani su upiti i postoji dovoljno zainteresiranih.

Bilo kako bilo, nadajmo se kako će ovaj projekt uspjeti, pa će malo mjesto u sredini otoka početi živjeti punim plućima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju