Što smo više na brdu, to su širi horizonti, kaže se. Austrijske Alpe su istovremeno tako smirujuće, a tako uzbudljive. Osjećaj beskrajne slobode, koja vas obuzima, dok na skijama i snowboardu ostavljate vlastite tragove u blještavom prhkom snijegu, teško je usporediti i opisati. Morate ga doživjeti.

Ovo su top skijališta u Austriji za one koji su vješti na skijama i snowboardu – ali i za rekreativce zimi.

Ötztal, TIROL

Ötztal je posebno skijalište u Austriji. Modernim žičarama povezuje čak tri planine više od 3000 metara: Gaislachkogel, Tiefenbachkogel i Schwarze Schneid. S upečatljivih vidikovaca svih triju planina možete se diviti čarobnim brdskim panoramama od kojih zastaje dah. A za one kojima bi nakon skijanja godila uzbudljiva večer, iznimno popularno skijalište Sölden pun je pogodak.

Od 1350 do 3340 metara. Skijalište bi trebalo raditi za vrijeme uskršnjih praznika, vrlo visoka vjerojatnost snježnih padalina (dva ledenjaka).

Noćno skijanje u Obergurglu i Söldenu. www.oetztal.com

Silvretta Montafon, VORARLBERG

Silvretta Montafon skijaško je područje koje pruža posebno iskustvo bilo da preferirate skije, snowboard, freeride, freestyle ili wellness odmor.

Uz skijanje Vas zaista očekuje pregršt aktivnosti: noćno sanjkanje, narodna glazba u brdskim kućicama, brdski doručak, pješačenje s bakljama. Održavat će se i mnoštvo događanja poput Svjetskog skijaškog kupa Snowboard FIS ili velikih koncerata prilikom otvorenja.

Do 2430 metara. Otvoreno: sve do kasnog proljeća. www.silvretta-montafon.at

Nassfeld, KORUŠKA

U Nassfeldu je sunce doma – uz 110 kilometara najbolje uređene, raznolike skijaške staze, jedne od najduljih osvijetljenih staza za noćno skijanje u Alpama (2,2 km) i gotovo 8 kiliometara dug spust u dolinu, freeride area i snježni park.

Otvoreno: za vrijeme uskršnjih praznika, visoka vjerojatnost snježnih padalina. Od 610 do 2200 m. Noćno skijanje svake subote. www.nassfeld.at

Salzburški sportski svijet

Salzburški sportski svijet (Salzburger Sportwelt) ogroman je i raznolik svijet skijanja sa skijaškom stazom duljom od 760 kilometara. Skijaška iskaznica vrijedi za čitavo skijaško područje Amadé kojem pripadaju: Salzburger Sportwelt, Schladming/Dachstein, Hochkönig, Großartal und Gastein.

Od 850 m (Wagrain) do 2686 m (Kreuzkogel, Sportgastein). Otvoreno: i prije i nakon uskršnjih praznika. Noćno skijanje u Flachau-u, u Schladmingu, na Hochkönigu www.salzburgersportwelt.com

Schladming/Dachstein, ŠTAJERSKA

Schladming ujedinjuje pulsirajući osjećaj koji nas prati pri skijanju i idiličan brdski svijet. I to izuzetnom infrastrukturom koja je i obnovljena u sklopu Svjetskog kupa održanog 2013. godine. Skijališta na četiri brda Reiteralm, Hochwurzen, Planaj i Hauser Kaibling međusobno su povezana. Događaj godine predstavlja noćni muški slalom Svjetskoga kupa, a tog dana deseci tisuća euforičnih posjetitelja hrle prema Schladmingu kako bi bodrili skijaške zvijezde. Jedno je sigurno: onaj tko pobijedi u Schladmingu ostaje vječna legenda slaloma.

Od 745 do 1894 m. Otvoreno: planirano i prije i nakon uskršnjih praznika, veća vjerojatnost snježnih padalina. Noćno skijanje – poseban doživljaj u Schladmingu. www.schladming-dachstein.at

Saalbach-Hinterglemm-Leogang, SALZBURGER LAND

Skijaško područje Salbach-Hinterglemm-Leogang znači: 200 kilometara savršeno uređenog spusta, 56 modernih žičara i liftova, 12 km staze za skijaško trčanje, snowparkovi. I poseban doživljaj: postoje takozvane ski-movie staze gdje svatko može zatražiti vlastiti video skijanja. Gost je glavni glumac u vlastitom filmu o skijanju, to jamčimo.

Od 1000 do 2000 m. Otvoreno: planirano do iza uskršnjih praznika. Noćno skijanje: osvijetljena staza do 21.30 sati. www.skicircus.at

Arlberg, TIROL/VORARLBERG

Arlberg slovi kao "kolijevka skijanja“, škole skijanja ubrajaju se u najbolje na svijetu, odredišta St. Anton, Lech, Zürs, St. Christoph, Stuben, Warth, Schröcken i Klösterle/Sonnenkopf među najboljima su u čitavoj Europi. Osjećat ćete se kao u raju bilo da ste vješti na skijama ili snowboardu ili pak početnik: 340 kilometara uređene staze, 200 kilometara staze u dubokom snijegu, više od 94 lifta i brdske žičare. Doživljaji su raznoliki: zabavni parkovi, alpski gurmanski restorani, staze za noćno sanjkanje.

Od 1300 do 2811 m. Otvoreno: i prije i nakon Uskrsa, vrlo visoka vjerojatnost snježnih padalina. www.arlberg.net


Više informacija pronaći ćete na stranici http://www.austria.info/

Ovdje se besplatno prijavite na naš Newsletter. U njemu ćete pronaći sve informacije o odmoru u Austriji kao i izbor ekskluzivnih ponuda!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju