Kada se spomene fraza ples Hula, mnogima su havajske plesačice s vijencima oko vrata prva asocijacija. No Hula ples je i ples muškaraca.

U drevna vremena muškarci su prvo postajali Hula plesači, a onda su se iz redova najboljih birali oni koji će postati ratnici. Hula je tako postao ples ratnika, a da bi plesao kao ratnik, moraš trenirati poput njega.

Danas na otoku Oahu postoji poznata Hulu škola za muškarce po imenu Ke Kai O Kahiki koja održava tradiciju pričanja ratnih priča kroz ples. Plesači vježbaju koristeći se istim resursima kao i njihovi preci. Prekrasan otok Oahu Prekrasan otok Oahu (Foto: Profimedia.hr)

Za stjecanje kondicije zapadni dio ovog prekrasnog havajskog otoka koristi se kao teretana i poligon za vježbanje. Hula ratnici nose monumentalno kamenje, penju se po kokosovim stablima bez ikakvih pomagala, te rade vježbe u pijesku i moru do iznemoglosti.

"Svaki dan kad dođemo na trening, očekujemo da ćemo umrijeti. Iznimno je naporno za noge, ali istovremeno vježbamo i svoj um," otkriva instruktor u školi Ke Kai O Kahiki, Sunny Leutu mlađi.

Kako izgleda trening Hulu plesača i njihov poligon za vježbanje pogledajte u videu Great Big Storyja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju