Ako već niste rođeni s ugrađenim vještinama najiskusnijih svjetskih kuhara, osim da cijedite limetu poput Jamieja Olivera, preporučujemo vam da posegnete za nekim od navedenih trikova. Nećete odmah postati Tom Gretić, ali da će vam olakšati kuhinjski život – definitivno hoće!
1. Kako odvojiti bjelanjak od žumanjka u sekundi? Jednostavno, koristite praznu plastičnu bocu.
2. Kako ćete znati je li avokado zreo? Po njegovu „repu“. Ako se lako skida, bilo da je žut ili zelen - avokado je zreo.
3. Kako rezati luk bez suza? Režite ga u vodi ili ga netom prije rezanja potopite u hladnu vodu.
4. Kako spriječiti da vam voda iskipi? U lonac stavite drvenu kuhaču.
5. Kako ohladiti bocu vina za manje od deset minuta? Stavite ju u posudu ispunjenu slanom vodom i ledom.
6. Kako u zamrzivaču održati sladoled mekanim? Stavite ga u vrećicu za zamrzavanje!