Karlovačka pivovara kao i svake godine organizirala je tradicionalno predblagdansko druženje s novinarima koje je imalo i edukativan dio o kombiniranju piva i hrane. Za ovu prigodu poznati kuhar Ante Udovičić pripremio je posebna jela za koja je koristio pivo iz portfelja Karlovačke pivovare:

- Heineken risotto s jadranskim dagnjama i šafranom

- Marinirani beef steak s holandaisse pjenom od Karlovačkog piva na podlozi od kultiviranih zelenih šparoga

- Creme brulee s Karlovačkim crnim

Niti jedan creme brulee nije preživio nalete novinarki, a meso su trenutno smazali i jedni i drugi. No, ono što se urezalo u pamćenje je bio upravo - rižoto, pivski rižoto. Znate onaj trenutak kad ljudima s obale kažete kako bi nakon brancina ili orade tako fino sjela jedna ledena pivica, pa vas pogledaju kao da ste im pola otoka oteli. E pa vaš urednik zna takve face jer je i sam polovinu Dalmoš, dapače, bodul, i nema nikakav problem spajati okuse piva i ribe. Tako je bilo i ovoga puta, kad sam još dugo uživao u spoju pivske gorčine i jadranskog joda. Ubijte me, ovo je vrhunska kombinacija, i spreman sam ju braniti do podljednje kapi piva!



Uz različite okuse hrane, mogu se birati i različiti okusi piva, a suptilni okusi piva mogu nadopunjavati hranu jednako kao i vino. Pivo se čak smatra boljom kombinacijom uz neke vrste hrane kao što su sirevi i čokolada. Također, pivo se odlično kombinira sa začinjenom hranom iz Indije i jugoistočne Azije. O sljubljivanju piva i hrane govorili su predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Branka Slaveska te direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet, a novinari su uživali u sasvim novim okusima i puni otišli natrag na radna mjesta. Bogatiji za par novih ideja, za vikend se radi pivski rižoto!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju