Pročitajte što vam treba, pogledajte u videu kako rasporediti pripremu i polako prionite na posao. Pripazite - pac se NE konzumira nakon što se meso stavi na roštilj!

Mješavina začina za rebarca:
2 ½ šalice smeđeg šećera
½ šalice soli
1 šalica paprike u prahu
6 žlica sušenog peršina
6 žlica sušenog bosiljka
6 žlica sušenog origana
6 žlica sušenog timijana
6 žlica luka u prahu
3 žlice grubo mljevenog papra
2 žličice cimeta

Sastojci za umak:
2 šalice kole
1 šalica ruma
2 šalice kečapa
1 šalica Worcestershire umaka
2 žličice luka u prahu
2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica svježe mljevenog papra
Sok od 1 limete

Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za umak i kuhajte dok se ne zgusne. Pripremite mješavinu suhih začina, a rebarca premažite maslinovim uljem i utrljajte začine. Pecite na laganoj vatri. Nakon tri sata stavite meso na foliju i premažite umakom, te vratite na vatru još 2 sata. Pozovite prijatelje i recite da ponesu jako dobro vino, recimo merlot od Buhača ili Trapanov syrah? Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju