Sudionici  I. susreta bili su ponajbolji vinari Istre, većinom oni koji su na VINISTRI 2014 osvojili odličja, a koji su se predstavili i zagrebačkoj publici, novinarima, restoraterima i vlasnicima vinoteka i wine-barova, svima onima koji nisu uspjeli doći na Vinistru 2014. Kao i onima koji bi je stalno ponavljali i obnavljali sjajna iskustva.
                                                                                                                                                                              Trgom Petrice Kerempuha prošlo je oko 400 vinoljubaca u potrazi za novim vinskim doživljajima, uz pratnju jazza i iskrenih osmijeha.  Svi posjetitelji su bili iznimno zadovoljni i svatko je našao svog favorita, između ostalih – pohvale se išle od WOW Geržinić Rosea, preko Degrassijeve malvazije Bomarchese, pjenušca Fiore, nagrađivanog Refoška Kocinski Steras, Palčićevog Merlota i Frankovićeva Cabernet Sauvignona, Kozlovićeva muškata, Ivančićeve malvazije, Capo Taurusa i Medea novog Merlota, izvrsnog likera od terana SIljan i rakija Martesi, ukusnih Salvela ulja…

Projekt je podržao ISTRA INSPIRIT, projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Projekt je zamišljen upravo ovako kako smo ga svi i doživjeli. Ugodno druženje vinara i vinoljubaca, s ciljem upoznavanja novih vina i njihova plasiranja na neka nova mjesta (caffe bar MELIN i POTEPUH)  te do vinskih hladnjaka novih (i „starih“)  vinoljubaca. Priči tu nije kraj. VINA ISTRE u SRCU ZAGREBA  - predstavljena na ovom prvom susretu - moći će se kušati sljedećih mjesec dana u kultnom zagrebačkom Jazz- bar klubu MELIN U COLORU! Jedva čekamo, i vjerujte - bit ćemo tamo!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju