Volim čajeve, uživam u Schweppesu, ali sam besprijekornu karijeru ipak izgradio na pivima. Moje je ime Ribafish, i potencijalni sam alkos, što mi se nikako ne uklapa u sportski imidž, tako da se uglavnom znam zaustaviti kada je najbolje, poput Mateje Svet ili Bjorna Borga. Ali se i vraćam poput Krune Jurčića, svejedno, toga ponedjeljka mi nije bilo lako, jer se u fridžu Sherry'sa hladilo 18 boca hrvatskih pjenušaca... Blind tasting, to volim - mrzim favoriziranje...



Gricnuli smo sir, licnuli malo nevjerojatnog domaćeg kavijara članice žirija Loreene Mede (bobe ko kapare!), naoštrili osjetila i olovke i počeli s kušanjem. Ajme, kud baš neki kiselko za početak. Zašto ja ovo radim, što mi to treba, mogao sam gledati blockbuster u kinu, ili loše skinutu seriju. Zašto nisam kao i svi 43-godišnjac... Opa, ovaj drugi je fin, osjeti se bačva. Zašto ja češće ne pijem te šampanjce, i zašto ih uvijek zovem šampanjcima kad su svi koji nisu iz Champagne, a perlaju se – pjenušci!?



Treći je opet kilav, odglumit ću temperaturu i idem doma, ipak sam ja pivopija, samo da suknem četvrtog... Mama, kaj je ovo!? Šaroliko, puno, sočno, voćno, jako, ima ga svugdje... Ideš čovječe, pa ovo je za prije i poslije seksa, ali tako rano u konkurenciji, pa mora biti još boljih. Ne idem doma, a i kavijar nitko ne jede, mmm, sutra sam na dijeti...



Uslijedili su Sprženko, Sumporivoje, Gorki, Reskoslav, Pjenušac koji to nije, Nestanko, i onda taj Mirišljavko... Kao u pol rimske orgije, ali one u Saboru, malo težak završetak, ali početak iz snova. Grožđan, Šibicar, i onda Puniša Bobić, možda i najosebujniji kandidat večeri, koji ipak nije jači od onog s početka, nijansice, teško za objasniti. Agresivko, Jajan, dva Ružičasta, jedan crni (opa!) i na kraju onaj kojeg se ne sjećam, ali sam prepisao ocjenu od legendarne WOW-ice Sanje Muzaferije koja je sjedila do mene. Ali taman na rubu top 5!



Besramno sam trpao kavijar na sir, koji sam trpao na sjajan tost i uglavnom se sam smijao svojim dosjetkama. Slikali smo se, prošetali po ugodnom Sherry'su i konačno od šefa žirija saznali što smo pili. U pet najboljih su mi ušli Bibich, Meneghetti i Šember rose, drugi je Tomac (Puniša), a najbolji Grabovac (Seksualac). Visoko su i Puhelek (Mirišljavko), Maximo Brut i Che non Che, a ni ove ostale ne bih odbio u novogodišnjoj noći. Upoznao sam vinske velikane Noršića i Andrijaševića, fino se nasmijao svojem neznanju (čaša s pjenušcem je visoka i uska, i ne vrti se sumanuto u krug), dao par suvislih prijedloga, i zapisao još više sugestija što pokloniti najdražima za ulazak u uspješnu novu godinu. I držim se i dalje piva, ali puno više cijenim pjenušce. Nadam se da sam i vama olakšao izbor, uživajteee!



G.E.T. poredak prvih deset:


1. Tomac
Classic
Plešivica

2. Grabovac
Grabovac Classic
Imotski

3. Šember
Rose
Plešivica

4. Puhelek-Purek
Kraljica
Zelina

5. Kutjevo d.d.
Maximo Brut
Kutjevo

6. Šember
Brut
Plešivica

7. Bibich
Brut
Skradin

8. Trapan
Che non Che
Istra

9. Vinski vrh
Centurion
Hrvatsko zagorje

10. Meneghetti
Classic
Istra
 

Detaljan izvještaj profesionalaca - na stranici G.E.T. Reporta!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju