Piti s drugim pićem

Rusi često piju votku s mrvicom Coca-Cole ili Spritea. Iako je ruski izraz: Votka bez piva je kao novac bačen u vjetar, Rusi ne ih miješaju, nego piju odvojeno i preporučuju i vama da činite isto.

Pijte na eks

Kada vam Rusi ponude čašu votke, njihov bonton nalaže da sve iz čašice morate popiti odjednom. Kad ste iskapili bocu, obavezno je stavite ispod stola. Prazna boca na stolu smatra se kao znak siromaštva i Rusi to uvijek izbjegavaju.

Nemojte piti na prazan želudac

Votka konzumirana na prazan želudac može uzrokovati zdravstvene probleme. Dakle, predaja kaže da se između dvije čaše votke treba dobro jesti. U obliku grickalica, najčešće se konzumiraju kavijar, dimljena riba, crni kruh, kiseli krastavci ili kolači. Hrvatski čips ili kikiriki savršeno će poslužiti...

Uvijek piti s drugima

Rusi nazdravljaju nečemu, a zatim piju votku svi u isto vrijeme. Ako pijete prije, ne čekajući druge, to se smatra uvredljivom gestom, a nije kulturno ni pijuckati mic po mic.

Pripremite protiv mamurluka

Ako se želite osjećati bolje i dan nakon fešte, pripremite nakon tuluma tradicionallni ruski lijek protiv mamurluka: sok od krastavaca.

Nas zdarovia – živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju