Naime, iako su istraživanja pokazala da "ne bismo trebali brinuti o riziku", Miller kaže da su ljudi koji konzumiraju alkohol s energetskim pićima agresivniji nego nakon konzumacije samog alkohola. Osim toga, takva kombinacija nosi niz opasnosti za zdravlje:

Dok je energetsko piće stimulans, alkohol djeluje umirujuće, uspavljujuće za većinu ljudi. Stimulirajući učinak može prekriti učinak alkohola tako da čovjek koji miješa alkohol i energetsko piće ne može na vrijeme uočiti koliko je popio alkohola. Rezultat je potenciranje pijenja alkohola iznad granica mogućnosti organizma. Kada stimulirajući učinak energetskog pića nestane, djelovanje alkohola dolazi naglo do izražaja sa svim negativnim posljedicama kao što je vrtoglavica, povraćanje, pospanost, problemi s respiratornim sustavom...

Alkoholna i energetska pića uzrokuju dehidraciju (jer je kofein diuretik kao i alkohol). Dehidracija može spriječiti organizam da metabolizira alkohol te može povećati toksični učinak alkohola, produžiti ga i slijedeći dan poslije pijenja navedene kombinacije. Dakle, ako već pijete, držite se jednog, i to čistog pića, nemojte reći da vas nismo upozorili!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju