Southside

Koktel je nastao u vrijeme Prohibicije, kada je trebalo prikriti jak okus gina koji je bio ilegalan.

Za pripremu Vam trebaju: 2 čašice gina, 20ml soka limete / limuna, 20ml običnog sirupa, 2 listića mente i nekoliko kapi gorkog likera primjerice Underberga.
Napunite ¼ shakera s ginom, sokom limete / limuna, sirupom i jednim listićem mente. Tresite oko minute i usipajte u koktelsku čašu. Ukrasite svoje piće preostalim listićem mente.

The Red Snapper***

Smatra ga se nasljednikom Bloody Marya i prvi put je serviran u King Cole Baru u, naravno, New Yorku. Cocktail je osmislio francuski barmen koji je nakon dolaska u New York dobio narudžbu: ''Da napravi ONAJ koktel sa votkom i sokom od rajčice kakav je jednom pio u Parizu!'' Kako tada votka nije bila česta pojava u SAD-u, zamjenjen je ginom i Red Snapper je rođen.
Da bi napravili Red Snapper trebate: 85ml gina, 170ml soka od rajčice, 30ml soka od limuna, 6 kapi Tabasca, 3 kapi Worcester umaka i prstohvat soli. Pomješajte sve sastojke s ledom i utočite u čašu čiji ste rub ranije uronili u krupnu sol.

*** riječ SNAPPER ima nekoliko mogućih prijevoda, a u ovom slučaju je to 'pas koji grize'. Dakle, Red Snapper – crveni pas koji grize.

Manhattan Employees Only

Ovo je originalni Manhattan koji se služi u baru Employees Only, koji mu je rodno mjesto i glavno piće. Za razliku od uobičajnog Mahattana u ovoj verziji koristi se više vermuta no viskija.
Za Manhattan Employees Only vam je potrebno 40ml viskija, 50ml vermuta i nekoliko kapi gorkog likera.

Custard

Piće koje je svoje zvjezdane dane brojalo prije stotinjak godina. Custard (ili Krema) je kombinacija čokoladnog sirupa, mlijeka i mineralne vode. Piće je autentično za Brooklyn gdje ga je ''izumio'' vlasnik trgovine slatkišima Louis Auster.

Pickleback Cocktail

Ili jednostavnije: Koktel s rasolom! Ideja glasi ovako: jedna čašica viskija – jedna čašica rasola. Nitko nezna kako je ovaj koktel nastao, ali je nekada bio jedan od najpopularnijih u New Yorku. Danas je postao things to try in New York za svakog ljubitelja pića.

Vjerojatno među Vama ima onih koji se pitaju što je to rasol. Rasol je tekućina koja ostaje kiseljenjem kupusa, krastavaca ili ostalog povrća, a druga riječ koja se koristi u nas je salamura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju