Punomasno mlijeko - uzrokuje pojavljivanje akni
Istraživanja povezuju konzumaciju mliječnih proizvoda s pojavljivanjem akni.
Pokušajte ovo: Konzumirajte jogurt jer je on od svih mliječnih proizvoda najmanje štetan za vašu kožu.

Grickalice mogu pojačati upalu kože... (i istovremeno vas napuhati)
Tim nutricionista i dermatologa proučavao je znanstvenu vezu između hrane i kože, i došli su do prilično uvjerljivog zaključka koji se protivi konzumiranju namirnica s visokim glikemijskim indeksom. Konzumacija većih količina grožđica, meda, soka agave ili jednostavnih ugljikohidrata (peciva, tjestenine, kolača) - može poremetiti razinu inzulina, što dovodi do upala unutar tijela, kao i na licu.
Pokušajte ovo: Smanjenje slatkiša i škroba pomaže kod reguliranja težine.

Roštilj je saboter vašeg besprijekornog tena
Grijanje mesa na visokim temperaturama stvara kemijsku reakciju između masti i bjelančevina, što rezultira nastankom spoja koji direktno utječe na starenje kože i pojavljivanje bora. Isti taj spoj povećava rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Nalazi se u pomfritu, čipsu, duboko prženoj piletini i drugim namirnicama prženim u ulju na ekstremno visokim temperaturama.
Pokušajte ovo: Ne morate jesti sirovo, ali nije loša ideja maksimalno smanjiti količinu hrane s roštilja i one pržene u dubokom ulju.

Čips, krekeri i kokice puni su natrija koji uzrokuje zadržavanje vodetako ćete od male vrećice slane hrskave delicije doći do velikih podbuhlih vrećica ispod očiju. Ako ste i inače skloni naticanju, to će najuočljivije biti ispod očiju, gdje je koža vrlo tanka. Budući da je većina tih masnih grickalica pržena na visokim temperaturama, izvjesno je da će prouzročiti i natečenost i crvenilo.
Pokušajte ovo:
Miks pečenih, neslanih orašastih plodova može zadovoljiti potrebu za grickalicama bez neželjenih nuspojava.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju