1. Celer
U proljeće je pelud stabla breze glavni krivac za alergije, odnosno bolno grlo i začepljenost nosa. Ako ste i vi jedna od osoba koja pati od peludnih alergija, trebali bi izbjegavati hranu koja sadrži slične bjelančevine kao pelud.

Prema uputi institucije American Academy of Allergy, Asthma and Immunology s popisa za kupovinu trebali biste skinuti celer, jer on oponaša ovaj alergen, te može izazvati slične probleme u vašem organizmu. Otkrijte ovdje koje 3 zdrave vrste hrane vam također mogu narušiti zdravlje.

2. Kiselo zelje
Fermentirana hrana poput kiselog zelja sadrži visoke razine histamina, koji mogu izazvati svrbež očiju, curenje nosa ili začepljenost sinusa. Ako već patite od alergija na pelud, konzumacija fermentirane hrane će simptome učiniti još gorima. Na svu sreću, proljeće je vrijeme kada su tržnice i trgovine prepune svježih namirnica, pa biste definitivno trebali iskoristiti tu činjenicu.

3. Bademi

Napravite pauzu od konzumacije ovih orašastih plodova, jer se pokazalo da bademi mogu pogoršati peludne alergije. Ako ste naviknuli na grickanje badema kao zdravog međuobroka, zamijenite ga sa sušenim voćem.



Savjet plus:

Švedski istraživači su otkrili da ljudi koji boluju od astme i alergije češće kišu i curi im nos nakon što popiju alkoholno piće. Najveći okidači ovakvih simptoma su crveno i bijelo vino, pri čemu su tome žene podložnije od muškaraca. Želite li smanjite upotrebu maramica, ograničite i konzumaciju alkoholnih pića.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju