Masna i procesuirana hrana poput sira mesnih narezaka ne preporučuje se jesti u večernjim satima jer je puna soli, podiže krvni tlak i ometa probavu. No na kvalitetu sna mogu utjecati i inače zdrave namirnice. Ove vrste hrane definitivno izbjegavajte za kasnu večeru.

1. Kupusnjače

Brokula, cvjetača i druge kupusnjače su pune vitamina i minerala koji su potrebni za pravilan rad organizma. Ipak, njihovu biste konzumaciju trebali izbjegavati u večernjim satima, a osobito prije odlaska u krevet. Oni, naime, sadrže netopiva prehrambena vlakna koja se dugo probavljaju te tako ometaju san. Ovih 7 vrsta hrane ne smije se jesti prije spavanja.2. Citrusno voće
Limun, naranče i drugo citrusno voće su odlični izbori vitamina C, ali stručnjaci savjetuju da ih ne jedete nakon 17 sati. Kiselina u ovome voću može uzrokovati želučane tegobe, ali vas i održavati budnima u večernjim satima kada to ne želite.

3. Rajčica

Rajčica sadrži snažan antioksidant likopen koji čuva zdravlje srca i krvožilnog sustava. No nemojte jesti rajčicu i umake od rajčice u večernjim satima jer je ova zdrava namirnica čest uzročnik žgaravice i drugih želučanih tegoba. Između sna i večere trebalo bi proći barem tri sata, kako bi dali šansi probavi da odradi svoj posao bez ikakvih problema. Saznajte sve o rajčicama koje imaju okus kao da su izašle iz raja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju