Ako ste odlučili hraniti se zdravije, to nikako ne znači i da ćete više vremena provoditi u kuhinji. Naravno, neka jela kuhaju se i pripremaju dulje, ali postoji bezbroj recepata brze, a jednako zdrave hrane. Kada smo već nekoliko puta spomenuli tu riječ, recimo i što znači zdravo se hraniti.

Prije svega to podrazumijeva uravnoteženost, raznolikost i umjerenost u prehrani. Uravnoteženost se odnosi na raspored glavnih makronutrijenata u obroku, a to su proteini, ugljikohidrati i masti.

Recept za superzdravu i superbrzu tortilju koji prenosimo s portala www.krenizdravo.hr idealan je ručak za ured, a možete ga prema drugome načelu - raznolikosti, mijenjati iz dana u dan, a da se ničega ne zasitite i uvijek unesete baš sve ono što vašemu organizmu treba.

U ovome su receptu izvor proteina jaja, a njih možete zamijeniti mesom (na primjer pohanim ili pečenim od jučer), tunom, tofuom, seitanom ili sirom. Umjesto humusa možete dodati sirni namaz, riblju paštetu, guacamole, namaz od povrća ili recimo vegansku majonezu. A avokado možete zamijeniti žlicom bučinih ili suncokretovih sjemenki ili sjeckanim orasima.

Kako god da složite svoje tortilje, one će biti vrlo ukusne, tako da ste za treće - načelo umjerenosti - odgovorni sami. Ako tražite inspiraciju za više zdravih i brzih obroka, pronaći ćete je ovdje.

Sastojci za zdrave tortilje:

  • 1 velika integralna tortilja
  • 30 g rikole
  • 2 jušne žlice kukuruza
  • 1/2 crvene paprike, naribane 
  • 2 žlice humusa
  • 2 kuhana jaja, oguljena
  • 1/4 avokada, narezanog na kockice

Priprema zdravih tortilja:

  1. Tortilju zagrijte na tavi.
  2. Tortilju premažite humusom
  3. Dodajte povrće, avokado i narezana kuhana jaja.
  4. Zarolajte i ponesite na posao.

Pržene tortilje, okusi Azije i vafli zbog kojih se čeka u redu na zagrebačkom Adventu Munchy - 9 Munchy - 8 Munchy - 7 +5 Munchy - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju