Svilenkasta krema od mliječne čokolade, pistacije, lavanda i šumsko voće okusi su Katedrale, jednog od jestivih remek-djela koje možete zagristi u šibenskoj slastičarnici Antonije Drezge Yum Pastry Shop. 

Antonia Drezga samouka je slastičarka koja se umjesto struke cestovnog prometa odlučila za slađe zanimanje i danas živi svoj san - već pet godina očaravajući goste slasticama u rodnom Šibeniku.  Među neodoljivim ambasadorima su i Kapa i Botun, najpoznatiji simboli Šibenika. 

"Katedrala je naš najpoznatiji i najtraženiji desert. Naročito u vrijeme sezone jer je atraktivan turistima. Osim izgledom, Katedrala je posebna i okusom – htjela sam spojiti nešto nama poznato i domaće. Sastoji se od namelake od mliječne čokolade, biskvita od maslinovog ulja i pistacija, moussea od lavande i confita od šumskog voća. Inspiraciju za izradu tog deserta ne treba posebno naglašavati, to je dragulj našeg grada i da je pri tom zaslužio biti i jestiv 😊. Šibenski botun je desert bez glutena, a sastoji se od panna cotte s grčkim jogurtom, domaćim džemom od suhe smokve i biskvita s komoračem“, otkriva Antonia koja je sve što zna naučila sama i omiljeni hobi pretvorila u posao.

Pastry shop Yum Yum - 2 Pastry shop Yum Yum - 2 (Foto: Pastry shop Yum Yum)

„Počela sam pisati vlastite recepte, Igrati se okusima te oblicima. Ideja za otvaranje vlastite slastičarnice je krenula nakon što sam se vratila iz Zagreba živjeti u rodni Šibenik gdje sam htjela ponuditi svojim sugrađanima nešto novo i interesantno te proširiti gastro ponudu u našem gradu. Uvijek sam težila otvaranju vlastite slastičarnice gdje ću moći izrealizirati svoje ideje i postati sam svoj majstor. Yum je moj mali projekt u koji sam dala svoje srce i dušu“, kaže slastičarka.

Sve što može, Antonia radi sama: od voćnih pirea do pasti od orašastih plodova koje koristi za izradu slastica. Ponudu kreira osluškujući sezonu, ali Katedrala i Kapa su stalni stanari šarene vitrine. U slastičarnici ovih dana možete kušati i mousse od vanilije koji spaja biskvit s matcha čajem s domaćim džemom od naranče, jabuke i đumbira, a volite li kokos mogla bi vam se svidjeti slastica koja ga spaja u kremi s čokoladom. Ako ih još niste imali prilike okusiti, krenite prema Šibeniku – a do tada Antonijine slastice možete razgledati na društvenim mrežama.

Vrijeme je za sladoled: Najslađi pelješki brend pripremio je novi okus za ljeto Croccantino - 7 Croccantino - 6 Croccantino - 5 +4 Croccantino - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju