Yello je hrvatski meal kit, odnosno model prehrane koji je zaživio u Švedskoj, a zatim i čitavom svijetu. Stvar funkcionira tako da na njihovoj stranici proučite što biste jeli i zatim pričekate da vam na adresu stigne kutija s receptima i namirnicama potrebnim za pripremu odabranih jela. Tjedno imaju u ponudi15 jela, a svaka dva tjedna mijenjaju jelovnik i dodaju nove recepte prema sezoni. Pad Thai, curry, falafel, tortelloni ili pak dalmatinski tingulet samo su neka od jela na meniju.

„Svi smo u kolotečini u kuhinji. Vrtimo se oko deset istih jela koja kuhamo jer nemamo ideju što novo skuhati. Problem je u nabavci namirnica. Ako i nađete neki zanimljiv recept, fali vam neki začin ili umak. A ako ih i kupite, iskoristit ćete ih samo tom prilikom i stajat će vam mjesecima, dok ih ne bacite. U Yello su sve namirnice su savršeno dozirane i većinom stižu s lokalnih OPG-ova i manjih kvalitetnih dobavljača. Kutija je izolirana i ima led koji drži namirnice ohlađene do dva dana, tako da ju možete naručiti na posao i lagano raspakirati kad dođete doma. A možete kuhati i u uredu ukoliko tamo postoji kuhinja. Jedete zdravo i ono najvažnije, nema bacanja hrane.

Yello je namijenjen svima koji vole kuhati i jesti raznoliko. Ideja je nastala tako što i mi sami volimo jesti i isprobavati raznu hranu sa svih strana svijeta, međutim uvijek nam je nedostajao taj jedan sastojak ili začin. U Yellu nema tih problema.“, kaže ekipa iz Yella dodajući kako smatraju da je kuhanje kod kuće iznimno važno.

Do četvrtka možete naručiti jela za dostavu u idući utorak i time ste riješili brigu za sljedeći radni tjedan. Obroci su koncipirani za dvije ili četiri osobe, ali ovdje ima za svakoga po nešto.

„Parovi s jednim djetetom naručuju za dvoje i to im je sasvim dovoljno, isto tako imamo samce koji naručuju za dvoje, pa jedan obrok ostave sutra za gablec. Imamo korisnike koji naručuju za četvero jer im za vikend dolaze gosti. Doista šarolik izbor, a ono najvažnije je da dostavljamo po cijeloj Hrvatskoj“, kaže osnivač Saša Čubrić, prvenstveno gastroentuzijast koji obožava putovanja i prirodu, a od malena je imao veliku želju baviti se poljoprivredom.

Nakon godina rada u turizmu odlučio je spojiti svoj afinitet prema poduzetništvu, ljubav prema hrani i poljoprivredi u projekt Yello, a velika mu je želja osnovati OPG koji će proizvoditi svježe začinsko bilje. U stopu ga prati profesionalni kuhar, čovjek koji potpisuje Yello recepte, Danko Hećimović.

„Ne samo da izbjegavate gužve po trgovinama pod maskama već dobivate ideju što kuhati idući tjedan. To je upravo ono što mnogima nedostaje i što mnoge zna frustrirati. Time se automatski izbjegava impulzivna kupovina, ona u kojoj uđeš u dućan po dvije stvari i na kraju kupiš deset nepotrebnih stvari koje se pokvare u frižideru. U konačnici većina naših recepata gotova je za pola sata ili 45 minuta, a toliko čekate da vam netko nešto i dostavi. S nama bar znate što ste pojeli“, kaže ekipa iz Yella. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju