Jagode su odličan izvor vitamina C i antioksidanata koji snaže imunitet tijela. Obiluju i prehrambenim vlaknima koji potiču pravilan rad crijeva. Dobar su izvor i vitamina A, B1 i B2, željeza, natrija, kalcija, kalija i fosfora.

Iskoristite sezonu jagoda i pripremite slatka, ali i slana jela s ovim bobičastim voćem. Upotrijebiti ih možete i za oplemenjivanje vode njihovim slatkim okusom.

Štoviše, predlažemo vam najlakši recept za najfiniju vodu s jagodama, limunom i svježim listićima koji sjajno gase žeđ u topao proljetni dan.

Iako vam za pripremu ove vode treba tek oko pet minuta, ostavite da se svi sastojci sljubljuju barem dva do četiri sata u hladnjaku kako biste uživali u maksimalnom okusu.

Sastojci:

  • 2 l obične čiste vode
  • 8 jagoda
  • 6 listića svježeg bosiljka
  • 1 limun
  • led za posluživanje

Priprema:

  1. Operite jagode, očistite ih i narežite na kriške. Isto učinite s limunom i bosiljkom.
  2. Nasjeckano voće i začinsko bilje prelijte s čistom vodom, pa posudu stavite u hladnjak na barem dva sata. Što duže ostavite voće u vodi, to će ona biti bolja.
  3. Prelijte vodu u čaše i poslužite s ledom. Živjeli!

4 sastojka: Recept za prefini ledeni desert u kojem jednako guštaju i tim voće i tim čokolada Bingsu - 3 Bingsu - 2 Bingsu - 1 +2 Bingsu - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju