Kuhano vino tradicionalno se ispija na kraju godine u vrijeme blagdana. Kad već ovo popularno piće ne možemo pijuckati na adventskim sajmovima, vrlo lako možemo ga napraviti u svojem domu.

Ovo ukusno piće izvrsno je rješenje kada želite popiti nešto toplo, ali i kada se želite riješiti ostataka (lošeg) vina iz hladnjaka.

U receptima za kuhano vino korica i sok limuna te naranče najčešći su sastojci. No budite na oprezu. Stručnjaci tvrde da treba pripaziti kada se služimo citrusima jer njihova kiselina i gorčina može narušiti ravnotežu okusa u kuhanom vinu.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor? Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući

Kuhano vino Hrana i piće 5 grešaka zbog kojih nam kuhano vino ispada loše

Da bi se neutralizirala kiselina lošeg vina, ali i citrusnog voća, mnogi stavljaju na desetke grama bijelog šećera prilikom kuhanja i tako pokušavaju „spasiti stvar“.

Umjesto toga odaberite prirodno slatko voće poput jabuka, krušaka ili čak šljiva te ih na laganoj temperaturi kuhajte u vinu što je duže moguće. Ne samo da ćete tako aromatizirati vino novim voćnim okusima, već će vam biti potrebno i manje šećera.

Bijeli šećer možete u potpunosti izbjeći iz recepta, a kuhano vino zasladiti medom, javorovim sirupom ili muscovadom.

Priča o pizzi: Kako je neugledna pita postala najpopularnija hrana na svijetu? Pizza Pizza Pizza - 1 +1 Pizza - 2