Torta od kokosa savršen je desert za ljeto. Riječ je vrlo ukusnoj torti koja je istovremeno vrlo lagana i sočna.

Okus torte oplemenjuje se kokosovim mlijekom i pahuljicama kokosa, a dodatno ga možete pojačati i ekstraktom kokosa. Ako ne možete pronaći ekstrakt kokosa u trgovinama, ne brinite se. Ispustite taj sastojak iz recepta – i dalje ćete uživati u savršenoj torti.

Krema za tortu radi se od maslaca, sirnog namaza i šećera u prahu, koji slastici daju savršenu ravnotežu kiselih i slatkih okusa, uz neodoljivu kremastu teksturu.

Dakako, ne zaboravite cijelu tortu posuti pahuljicama kokosa, koje se u nekim trgovinama nazivaju i kokosovim brašnom. Upravo će te pahuljice dati sjajan kontrast mekanoj teksturi biskvita.

Sastojci za tortu od kokosa:

Sastojci za biskvit:

  • 400 g brašna
  • 400 g bijelog šećera
  • 250 ml nezaslađenog kokosova mlijeka
  • 230 g maslaca
  • 125 ml biljnog ulja
  • 6 jaja
  • 2,5 čajnih žličica praška za pecivo
  • 2 čajne žličice ekstrakta kokosa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Sastojci za kremu:

  • 350 g maslaca
  • 300 g pahuljica od kokosa (kokosovo brašno)
  • 230 g sirnog namaza
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka limuna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice ekstrakta kokosa
  • kokosovo mlijeko po želji

Priprema torte od kokosa:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Namastite dva kalupa za torte promjera 20 centimetara, obložite papirom za pečenje i stavite sa strane.
  3. Za biskvit: Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u velikoj posudi.
  4. U drugoj posudi pomiješajte nezaslađeno kokosovo mlijeko, biljno ulje, ekstrakt vanilije i ekstrakt kokosa.
  5. U mikser stavite maslac  sobne temperature i šećer i miksajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. U smjesu dodajte šest jaja (sobne temperature). Nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
  7. Postupno umiješajte brašno te smjesu na bazi kokosova mlijeka i biljnog ulja.
  8. Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela i prebacite u pripremljene kalupe za torte.
  9. Biskvit stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 30 do 35 minuta. Provjerite čačkalicom jesu li biskviti pečeni do kraja prije nego što ih izvadite iz pećnice.
  10. Ohladite biskvite do kraja te ih izvadite iz kalupa.
  11. Za kremu: U mikser stavite maslac i sirni namaz sobne temperature te prosijani šećer u prahu. Začinite ekstraktom vanilije i kokosa te svježe iscijeđenim limunovim sokom. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete glatku kremu.
  12. Ako je krema pregusta, dodajte nekoliko žlica nezaslađenog kokosova mlijeka.
  13. Premažite vrh jednog biskvita s otprilike 30 posto kreme. Preko premazanog biskvita stavite drugi pečeni biskvit i nastavite mazati kremu preko vrha i rubova dok ne potrošite svu kremu.
  14. Pospite tortu s pahuljicama od kokosa i stavite u hladnjak na barem pola sata da se stisne.
  15. Poslužite tortu dobro ohlađenu. Dobar tek!

Omiljeni "Djevac": Recept za kremasti koktel koji miriše na kokos, kavu i rum Bushwacker - 1 Bushwacker - 4 Bushwacker - 3 +0 Bushwacker - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju