Jeste li ikada probali piletinu sa narančom? Ova naizgled čudna, ali vrlo ukusna kombinacija potječe iz Kine gdje se priprema već stotinama godina.

Ako nemate vremena za dugotrajnu pripremu marinada i umaka na bazi tog citrusnog voća, poslužiti se možete i malim trikom. Iskoristite već gotovu marmeladu od naranče koji će mesu dati savršenu količinu slatkoće i kiselosti, ali i osigurati da meso ostane sočno tijekom pečenja.

Pečena piletina, ilustracija Hrana i piće 9 trikova za savršenu piletinu: Najbolji omjer hrskavosti i sočnog mesa

Sastojci:
4 pileća batka
80 grama marmelade od naranče
1 žlica čilija u prahu
sol po želji

Priprema:
1. Marmeladu pomiješajte sa solju i čilijem u prahu. Dobivenu smjesu utrljajte u piletinu.

Piletina s roštilja Hrana i piće 3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju

2. Sav eventualni ostatak marinade premažite preko mesa.

3. Piletinu položite u namašćen lim za pečenje te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 30 minuta, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja.

4. Poslužite s rižom i sezonskom salatom po želji. Dobar tek!