Na topli ljetni dan u potrazi smo za ledenim osvježenjem. Idealno bi bilo kada bi to osvježenje bilo napravljeno od prirodnih sastojaka – kao što je to slučaj s ovim ukusnim sorbetom od manga.
Za sorbet od manga ne treba vam šećer tek ova tri sastojka: smrznute kockice manga, malo limunova soka i prstohvat soli.
Ako ne možete pronaći u trgovinama već smrznuti mango, isti možete samostalno smrznuti. Očistite ga i narežite na ovaj način, rasprostrite po limu za pečenje i stavite u zamrzivač na tri do pet sati, a potom upotrijebite.
Ako na raspolaganju imate smrznuti mango koji ne karakterizira prirodna slatkoća, u sorbet možete dodati i nešto meda, agavea ili javorovog sirupa.
Sorbet od manga - sastojci:
- 800 g očišćenog smrznutog manga
- 1 čajna žličica limunova soka
- prstohvat soli
Sorbet od manga - priprema:
- Smrznute kockice manga stavite u sjeckalicu povrća ili dobar blender zajedno s limunovim sokom i malo soli. Pulsirajte / blendajte dok se sastojci ne povežu i ne dobijete gustu kremastu smjesu.
- Imajte na umu da će smjesa isprva postati grudasta, a potom zrnasta. Zaustavite blendanje povremeno kako biste sastrugali smjesu sa stranica posude.
- Kada je smjesa glatka i bez grudica, prebacite smjesu u posudu za zamrzavanje i stavite u ledenicu na nekoliko sati. Žlicom postružite smrznuti sorbet kada ste spremni za posluživanje. Dobar tek!
Nova "zdjela" za voće (i povrće) dizajnirana je tako da spriječi prebrzo kvarenje