Pečena svinjska rebarca mnogima zvuče kao veliki kulinarski podvig, ali uz ovaj jednostavni recept za njih vam trebaju samo tri sastojka (dva, ne računamo li rebra), sol, papar i aparat za sporo kuhanje.
Osim rebara trebat ćete BBQ umak koji možete kupiti ili napraviti sami, a treći je sastojak, vjerovali ili ne, Coca-Cola. Ona će pomoći da se rebarca fino karameliziraju, a meso postane toliko meko da će otpadati s kosti - na pogled.
Naravno, prema istom ih receptu možete napraviti i u pećnici ili zatvorenom roštilju na drveni ugljen, samo se morate držati jednog pravila: pecite ih na niskoj temperaturi (150 do 160 stupnjeva) i dugo. I sami znate da se u kuhinji strpljenje uvijek isplati.
Rebarca će se peći najmanje četiri sata, ali posla oko pripreme nemate gotovo ništa - tek koliko vam treba da sve ubacite u posudu i pritisnete gumb. Rebarca poslužite uz pečeni krumpir, grah-salatu ili povrće.
Sočna rebarca - sastojci:
- 1- 1,5 kg svinjskih rebara
- 350 ml BBQ umaka
- 175 ml Coca Cole
- sol
- papar
Sočna rebarca - priprema:
- Začinite rebra solju i paprom i stavite ih u aparat za sporo kuhanje.
- Pomiješajte BBQ umak za roštilj i Colu, odvojite otprilike pola šalice tekućine za kasnije, a preostalom prelijte rebarca.
- Poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi (80-90 stupnjeva) oko 8 sati ili na višoj temperaturi (150-160 stupnjeva) oko 4 sata.
- Poslužite s preostalim umakom i prilogom po želji.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Ručak za 30 minuta: Recept za fini umak od mljevenog mesa koji traži tek nekoliko sastojaka