Pun zamrzivač sladoleda vjerojatno je san svakoga djeteta, bez obzira na njegovu (možda i zrelu) dob. Recept za ovaj fini sladoled od jagode i vanilije čini taj san malčice bližim. Možda nije baš domaći, ali je svakako ručno rađen. 

U trendu La Pelosa - 2 Sladak život gorkog okusa Talijanski Maldivi? "Plaža koju morate vidjeti" ima pravila koja se neće svima svidjeti Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita

Da biste sami napravili sladoled na štapiću od jagode i vanilije  trebat će vam tek pet kupovnih sastojaka, malo dobre volje, vrlo malo vremena - tek petnaestak minuta za pripremu i nešto strpljenja da se sladoled stisne.

A jednom kad se izvještite ili zasitite ove kombinacije, vrijeme je za eksperimentiranje s mrvicama čokolade, šumskim voćem ili bilo čim što vam padne na pamet.

 

Sladoled od jagode i vanilije na štapiću - sastojci:

  • 400–450 g sladoleda od jagode
  • 80 g pekmeza od jagode
  • 400–450 g sladoleda od vanilije
  • 150 g čajnih keksića
  • 25 g liofiliziranih jagoda

Sladoled od jagode i vanilije na štapiću - priprema:

  1. U veliku zdjelu stavite sladoled od jagoda i dobro ga miješajte dok ne postane maziv.
  2. Grubo umiješajte pekmez od jagoda u sladoled od jagoda.
  3. U drugu u zdjelu prebacite sladoled od vanilije i isto ga miješajte dok ne postane maziv.
  4. Pripremite kalupe za sladoled na štapiću.
  5. Prvo u svaki stavite otprilike žlicu i pol sladoleda od vanilije, pa od jagode, i tako ponavljajte do vrha kalupa. Ako želite, promiješajte slojeve.
  6. Umetnite štapiće u sladoled i stavite u zamrzivač na barem dva sata.
  7. Kekse stavite u plastičnu vrećicu i izmrvite ih čašom ili valjkom, ali ne previše da ne postanu prah. Zgnječite i dehidrirane jagode, pa njih i kekse pomiješajte u istom tanjuru.
  8. Kalupe za sladoled kratko stavite pod toplu vodu pa vadite jedan po jedan sladoled i umačite ga u mrvice od jagoda i keksa.
  9. Odložite sladolede na papir za pečenje i vratite ih u zamrzivač na barem pola sata.
  10. Zamotane u plastičnu kuhinjsku foliju možete ih čuvati u zamrzivaču do mjesec dana.

Bosanski trik za savršene punjene paprike: Recept uz koji će biti pune okusa i mirisa Punjene paprike - 4 Punjene paprike - 3 Punjene paprike - 1 +0 Punjene paprike - 2