Pun zamrzivač sladoleda vjerojatno je san svakoga djeteta, bez obzira na njegovu (možda i zrelu) dob. Recept za ovaj fini sladoled od jagode i vanilije čini taj san malčice bližim. Možda nije baš domaći, ali je svakako ručno rađen.
Da biste sami napravili sladoled na štapiću od jagode i vanilije trebat će vam tek pet kupovnih sastojaka, malo dobre volje, vrlo malo vremena - tek petnaestak minuta za pripremu i nešto strpljenja da se sladoled stisne.
A jednom kad se izvještite ili zasitite ove kombinacije, vrijeme je za eksperimentiranje s mrvicama čokolade, šumskim voćem ili bilo čim što vam padne na pamet.
Sladoled od jagode i vanilije na štapiću - sastojci:
- 400–450 g sladoleda od jagode
- 80 g pekmeza od jagode
- 400–450 g sladoleda od vanilije
- 150 g čajnih keksića
- 25 g liofiliziranih jagoda
Sladoled od jagode i vanilije na štapiću - priprema:
- U veliku zdjelu stavite sladoled od jagoda i dobro ga miješajte dok ne postane maziv.
- Grubo umiješajte pekmez od jagoda u sladoled od jagoda.
- U drugu u zdjelu prebacite sladoled od vanilije i isto ga miješajte dok ne postane maziv.
- Pripremite kalupe za sladoled na štapiću.
- Prvo u svaki stavite otprilike žlicu i pol sladoleda od vanilije, pa od jagode, i tako ponavljajte do vrha kalupa. Ako želite, promiješajte slojeve.
- Umetnite štapiće u sladoled i stavite u zamrzivač na barem dva sata.
- Kekse stavite u plastičnu vrećicu i izmrvite ih čašom ili valjkom, ali ne previše da ne postanu prah. Zgnječite i dehidrirane jagode, pa njih i kekse pomiješajte u istom tanjuru.
- Kalupe za sladoled kratko stavite pod toplu vodu pa vadite jedan po jedan sladoled i umačite ga u mrvice od jagoda i keksa.
- Odložite sladolede na papir za pečenje i vratite ih u zamrzivač na barem pola sata.
- Zamotane u plastičnu kuhinjsku foliju možete ih čuvati u zamrzivaču do mjesec dana.
Bosanski trik za savršene punjene paprike: Recept uz koji će biti pune okusa i mirisa