Ida Prester u emisiju ''Kuhamo s Podravkom'' donijela je recept za palačinke iznenađenja. U palačinkama s dodatkom kakaa nalaze se Lino Lada Gold i Lino Lada Kokos, šlag i malo banane za ljubitelje svježeg voća, kaže poznata voditeljica i pjevačica.
Palačinke su njezina specijalnost, kaže Ida, naravno uz mazanje ajvara i pekmeza na kruh, pripremanje zobenih pahuljica i pudinga.
Svojim sinovima najčešće kuha guste juhe od raznog povrća jer ih jedino tako uspije nagovoriti da jedu povrće.
''Mlađi sin Rio, koji ima pet godina, ne želi jesti ni voće ni povrće i onda smo uz pomoć Vegete Natur pokušali naći neke recepte s kojima smo ga uspjeli nagovoriti'', rekla je Ida.
Kada je Ida Prester odrastala, u njihovoj obiteljskoj kuhinji glavna je bila njezina baka.
''Ni moja mama nije baš kuhala, kao ni ja. Moja je baka živjela do 101. godine i do stote je bila zdrava i sama je živjela. Stvarno je legenda i zanimljivo je vidjeti što je zapravo jela da i mi dobijemo inspiraciju kako biti dugovječni. Tu se radilo o jakoj austrougarskoj kuhinji: pohanom, pire-krumpiru, grašku, sve na masti i s masti'', pričala je Ida s veseljem o baki koja ju je odgojila.
Možda nije vješta u spravljanju obiteljskih ručkova, ali svakako je talentirana za bacanje palačinki u zrak. Snage je odmjerila s Tatjanom Jurić, kao i s Podravkinim chefom Mišelom Tokićem, koji je bio iznenađen vještinom svojih pomagačica.
RECEPT – PALAČINKE IZNENAĐENJA
Sastojci:
Za palačinke:
- 1 Dolcela Palačinke (200 g)
- 1 žlica kakaa u prahu
- 400 ml vode
- ulje za pečenje
Za nadjev:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 Dolcela Šlagfix
- 150 g Lino Lade Gold ili Lino Lade Kokos
- 3-4 banane
Za ukrašavanje:
- korica naranče narezana na trakice
Priprema:
- Mješavini za palačinke dodajte kakao i promiješajte. Dodajte vodu, pa izmiješajte glatko tekuće tijesto i ostavite odmarati 10-15 minuta.
- Na zagrijanoj, nauljenoj tavi ispecite 6-8 palačinki, ovisno o promjeru. Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja da se palačinke ne lijepe za tavu.
- Za nadjev, slatko vrhnje kratko izmiješajte električnim mikserom, dodajte Šlagfix i izmiješajte u čvrsti šlag.
- Na sredini palačinke stavite žlicu šlaga, pa 1-2 žličice Lino Lade Gold i/ili Lino Lade Kokos i rasporedite ploške banana.
- Palačinku skupite u zavežljaj i zavežite trakicom naranče.
- Tako pripremite i ostale palačinke te ih poslužite kao desert iznenađenja.
Savjet:
Umjesto banana možete dodati bobičasto voće ili sjeckanu čokoladu, a i palačinke preliti preljevom od čokolade.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.