Za pripremu lažne karamele upotrijebite mekane datulje i tahini, odnosno pastu od mljevenih sezamovih sjemenki. Iako je recept vrlo jednostavan, valja pripaziti na par detalja.

Ako na raspolaganju nemate mekane datulje važno je iste namočiti u toploj vodi večer prije pripremanja recepta kako bi omekšali. Ovo je osobito važno ako na raspolaganju nemate dobar blender ili sjeckalicu povrća.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Čokoladna torta Hrana i piće Samo 3 sastojka: Recept za sočnu čokoladnu tortu bez brašna koju svatko može napraviti

Za dobru lažnu karamelu važno je i upotrijebiti i kvalitetni tahini. Na tržištu se znaju naći različiti brendovi koji u pakiranju skrivaju gorku masu nalik na komad gline. Umjesto toga kupite one u tekućem stanju koji se lako daju preliti iz posudice.

Sastojci:
150 grama mekanih datulja bez koštica
3 žlice tahnija
prstohvat soli

Slika nije dostupna Hrana i piće Gotovi za 20 minuta! Recept za brze kekse od samo tri sastojka

Priprema:
1. U blender stavite omekšale datulje bez koštica, tahini i sol, pa sve zajedno miskajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu nalik na karamelu.

2. U slučaju da je smjesa pretvrda dodajte možete dodati malo vode i biljne alternative za mlijeko poput onog od badema.

3. Poslužite uz voće, čokoladu, na kruhu ili premažite preko kolača. Dobar tek!