Mousse je kremasti i lagani desert koji se može pripremiti od raznih slanih i slatkih namirnica. Mi vas izazivamo da iskoristite sezonu jagoda te napravite slastan mousse od tih finih plodova iz porodice ružovki.

Za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka i dobar blender, mikser ili sjeckalica.

Sastojci za mousse od jagoda:

  • 450 grama svježih jagoda
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera, meda ili javorova sirupa

Priprema moussea od jagoda:

  1. Dobro operite jagode te im odstranite peteljke. Narežite ih na manje komade.
  2. Stavite jagode u kvalitetniji blender ili sjeckalicu zajedno sa šećerom te pulsirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.
  3. U mikseru napravite šlag, pa u njega nježno umiješajte pire od jagoda.
  4. Dobivenu smjesu rasporedite u manje staklenke i stavite na hlađenje barem pola sata prije konzumacije.
  5. Poslužite s komadićima svježih jagoda. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju