Sočna i aromatična, meksička "sirova" šalša postat će vam omiljeni ljetni prilog. Zdrava je, ne sadrži gluten, a okus joj je savršen. Izvrsno se slaže s baš svim meksičkim jelima, piletinom i svinjetinom s roštilja, a sjajno će ići i uz losos. Njome možete puniti i tacose ili je jednostavno poslužiti samu uz čips od tortilja.

Ova salsa fresca ipak sadrži jedan termički obrađen sastojak – pečeni kukuruz. On će unijeti savršen sklad u kombinaciju sočnog manga, jalapeña i soka od limete, a da napravite ovaj sočni, šareni i ukusni ljetni prilog, trebat će vam samo 15 minuta.

Koristite zreli mango, onaj koji je mekan kada ga lagano stisnete, jer će vam tako šalša biti puno sočnija. Crvenu papriku možete zamijeniti paprikom bilo koje boje, a jalapeño čili papričicom. Za još ljutine možete dodati i pahuljice čili papričice. Ako nemate mango, probajte napraviti salsu frescu s ananasom ili u domaćoj varijanti – s breskvom.

Sastojci za salsu frescu s pečenim kukuruzom i mangom:

  • 1 mali mango
  • 2 klipa kukuruza
  • ½ crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • ½ jalapeño papričice, sitno nasjeckane
  • sok od 1 limete
  • ½ vezice korijandra, nasjeckanog
  • ½ crvene paprike

Priprema salse fresce s pečenim kukuruzom i mangom:

  1. Nožem odrežite zrna kukuruza s klipa i stavite u suhu tavu od lijevanog željeza. Pecite oko 10 minuta na vatri srednje jačine dok zrna ne pougljene pa maknite s vatre i stavite sa strane.
  2. Mango i crvenu papriku narežite na kockice i stavite u posudu srednje veličine. Dodajte sitno narezani crveni luk, jalapeño i posoljeni pečeni kukuruz.
  3. Dodajte nasjeckani korijandar i iscijedite sok od limete.

  Gotova u 10 minuta: Šalša sa slanutkom i domaćim začinom koji će obogatiti svako jelo Šalša sa slanutkom i domaćim začinom koji će obogatiti svako jelo Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture +0 Šalša sa slanutkom i Korijenom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju