U topao dan izvrsno odgovara osvježavajuća i hladna hrana. Svježe voće i povrće koje se obično jede u većim količinama tijekom ljeta „podebljajte“ s ukusnom kremastom salatom od krumpira.

Umjesto jednostavnog preljeva sastavljenog od ulja, octa i začina isprobajte krumpirovu salatu sa tzatzikijem odnosno tradicionalnim grčkim umakom od jogurta, krastavaca i kopra. 

Sastojci za tzatziki krumpirovu salatu

  • 1 kilogram krumpira
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 1 svježi krastavac
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
  • 1 čajna žličica octa
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1/2 male glavice luka 
  • sol i papar po želji
U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine

Krumpir Hrana i piće Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

Priprema tzatziki krumpirove salate:


1. Skuhajte krumpir na uobičajeni način i pustite da se ohladi do kraja.

2. U velikoj zdjeli naribajte svježi krastavac i istisnite višak vode.

3. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje s limunom, octom, tanko narezanim ploškama luka, naribanim krastavcima i svim začinima.

4. Ohlađene i narezane krumpire pomiješajte s umakom i stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja. Dobar tek!