U dvorištu Hvara, na otočiću Jerolimu, do kojeg s gradske rive treba tek deset minuta plovidbe, chef Marin Medak otvorio je Rougemarin Hvar, mjesto na kojem možete uživati u tradicionalnoj marendi uz žmul vina, ali i kompleksnim tasting-menijima.

Smješten usred šume, na dvije terase, restoran ima pogled od milijun eura na borove i utvrdu Forticu. Opustiti se možete i u šumskoj idili Fjaka foresta, s tri paviljona i nekoliko manjih punktova gdje se možete udobno zavaliti, pijuckati omiljeno piće i uživati u koncertu zrikavaca.

Rougemarin Hvar - 9 Rougemarin Hvar - 9 (Foto: Rougemarin Hvar)

"Marendu smatram posebnim iskustvom jer svaki dan uživate u drugačijem jelu, koje predstavlja esenciju dalmatinske kuhinje. Marenda je u Dalmaciji sinonim za odmor od napornog rada, a mi smo je zamislili kao kratak predah od kupanja", kaže chef.

Tradicionalnu marendu uz žmul vina u Rougemarinu na Jerolimu platit ćete 25 eura, ako imate plavu povratnu kartu hvarskih barkajola.

"Dolazak na Jerolim već je jedno nezaboravno iskustvo samo po sebi jer goste do destinacije prevoze domaći barkajoli koji svojim tradicionalnim barkama voze direktno s hvarske rive svakih 20 minuta. Jedinstvena vožnja preko Paklenog kanala traje 10 minuta i posjetiteljima pruža priliku da uživaju u spektakularnom pogledu na vizure Hvara i kristalno čisto Jadransko more.

Rougemarin Hvar - 1 Rougemarin Hvar - 1 (Foto: Rougemarin Hvar)

Dodatno, gosti koji dolaze svojim plovilima imaju mogućnost pristajanja uz mol ili sidrenja na dozvoljenim mjestima oko otočića, omogućavajući svakome da nađe svoj idealni način dolaska na Jerolim“, kažu u Rougemarinu.

Chef Marin Medak ovaj put inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje, ali i japanskog omakasea, koji nalaže da gost prepušta izbor chefu koji za taj dan bira najbolje namirnice koje ima na raspolaganju, a na Jerolim dolaze iz mreža lokalnih ribara, od proizvođača mliječnih proizvoda, voća i povrća, kao i hvarskih vinara.

Koncept restorana temelji se na 12 stupova dalmatinske kuhinje: SOL, ULJE, KVASINA, VINO, FRIGANO, ŠPICA, GRADELE, TEĆA, ŽERAVA, LIMUN, ROGAČ, BADEM.

Mir, autentični mediteranski ugođaj, atmosfera predivne borove šume, mora i impresivnog pogleda na grad Hvar uz jedinstveno kulinarsko iskustvo dobri su razlozi da ovog ljeta otplovite na Jerolim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju