Bird’s eye chili su male, ali izrazito ljute papričice i glavni sastojak jednog od najpopularnijih azijskih jela. Rezanci smrti (death noodles) mogu se kušati na zapadu Jakarte u malom restoranu s brzom hranom Abang Adeku.

Tjesteninu Indomie koja se prodaje diljem svijeta ondje poslužuju po ukusu onih koji obožavaju ljutu hranu. Abang Adek ima 5 različitih stupnjeva ljutine, a u najljuće ide čak 100 papričica.

Restoran je postao popularan zahvaljujući društvenim mrežama na kojima se proširila vijest o jelu pedes mampus koje mogu pojesti samo najotporniji. Pretpostavlja se da neslužbeni prvak na listi najpikantnijih rezanaca na svijetu dostiže vrtoglavih 20 milijuna SHU-a (Scoville heat unit) na Scovilleovoj ljestvici. 

Usporedbe radi, Tabasco je negdje na 5000. Jelo je toliko ljuto da jedan od gostiju Ben Sumadiwiria tvrdi da je nakon jela oglušio na dvije minute.

Atrakcija za koju nitko ne zna kako je nastala, ali se svi žele na njoj slikati Kjeragbolten kamen - 5 Kjeragbolten kamen - 2 Kjeragbolten kamen - 1 +2 Kjeragbolten kamen - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju