U novom najboljem restoranu na svijetu, gosti mogu uživati u svježoj hrani s francuske rivijere koju samo za vas priprema vrhunski chef.

Francuski Mirazur na dodjeli nagrada „World 50 Best Restaurants 2019.“ proglašen je najboljim svjetskim restoranom. Laskavu titulu restoran koji vodi chef Mauro Colagreco, naslijedio je od nadaleko poznatog restorana Osteria Francescana, koji već dugi niz godina u Modeni vodi genijalni chef Massimo Bottura.

 

 

Mirazur je osim po famoznoj hrani, poznat i po čudesnom pogledu na more, ali i po lokaciji, s obzirom da je smješten u vili izgrađenoj 30 – tih godina 20. stoljeća. Restoran se smjestio u mjestu Menton, koje se nalazi u blizine granice s Italijom, a može se podičiti cvjetnim i biljnim vrtom, kao i voćnjakom i povrtnjakom, iz kojih argentinski chef Colagreco svakodnevno uzima svježe sastojke. Prošle godine na istoj dodjeli zauzeo je treće mjesto, ali ove se našao na samom vrhu.

Iznenađenje teško može biti vijest da se na drugom mjestu našao čudesni kopenhaški restoran Noma, dok je trećeplasirani završio Asador Etxebarri, smješten u baskijskom Axtondu. Ukupno gledano, Španjolska se može pohvaliti s najviše restorana u prvih 50, ali i s tri u TOP 10 društvu.

 

 

Što se drugih kontinenata tiče, najbolji restoran Južne Amerike je Central u glavnom gradu Perua, Limi. U Sjevernoj Americi za najbolji nećete poronaći u New Yorku, već u Mexico Citiju i potražiti stol u Pujolu. Najbolji azijski je Gaggan u Bangkoku, dok je restoran Test Kitchen u Cape Townu proglašen najboljim afričkim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju