Kad temperature porastu u termometru u potrazi smo za ledenim i finim desertima. Brzi sladoled, primjerice, možete napraviti samo s mikserom i bez posebnih aparata za izradu sladoleda.

Za ovaj ukusan sladoled potrebno vam je samo tri sastojka – vrhnje za šlag, ekstrakt vanilije i dulce de leche.

Dulce de leche je južnoamerički namaz od mlijeka i šećera koji karakterizira okus karamele. Kupite li ga gotovog u trgovini ili na internetu, smanjit ćete vrijeme pripreme ovog sladoleda na svega 10-ak minuta.

Najteži dio u cijelom procesu je čekanje da se desert smrzne u zamrzivaču.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Slika nije dostupna Hrana i piće Kao iz slastičarnice: Najbolji recept za kremasti sladoled bez jaja i šećera

Sastojci za sladoled od dulce de lechea:

  • 500 g vrhnja za šlag
  • 380 g gotovog dulce de lechea
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema sladoleda od dulce de lechea:

  1. Pomiješajte četvrtinu dulce de lechea i četvrtinu vrhnja za šlag u električnom mikseru. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.
  2. Dodajte ostatak vrhnja za šlag i ekstrakt vanilije i nastavite miksati pet do sedam minuta dok ne dobijete gustu smjesu.
  3. U dobivenu smjesu nježno umiješajte ostatak dulce de lechea.
  4. Prebacite smjesu u posudu koju možete držati u zamrzivaču i smrznite oko tri sata.
  5. Poslužite sladoled hladan. Dobar tek!