Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi bila slasna, birajte voštani krumpir. Brašnasti će se lako prekuhati i raspadati prilikom miješanja.

Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, koji se izvrsno slaže s tunom. Upravo je u toplom temeljcu jedna od tajni sočnosti. U salati od tune i krumpira odlično će pasati i masline, a prema želji dodajte i sastojke poput kapara, motra ili ukiseljenih lučica.

Sastojci za salatu od tune i krumpira:

1 kg krumpira 
2 limenke tune
crne masline bez koštica
2 mlada luka
250 ml povrtnog temeljca
1 žličica senfa
1 limun
3 žlice maslinova ulja
sol, papar
nekoliko grančica svježeg peršina
svežnjić kopra

Priprema:

1. Operite krumpir pa ga kuhajte u kori oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krumpir kuhan, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.

2. Luk očistite i nasjeckajte na ploške, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.

3. U toplu juhu dodajte senf, ulje, sjeckani kopar, sol i papar, sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.

4. Umiješajte tunu i masline pa pospite sjeckanim peršinom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju