Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi bila slasna, birajte voštani krumpir. Brašnasti će se lako prekuhati i raspadati prilikom miješanja.

Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, koji se izvrsno slaže s tunom. Upravo je u toplom temeljcu jedna od tajni sočnosti. U salati od tune i krumpira odlično će odgovarati i masline, a prema želji dodajte i sastojke poput kapara, motra ili ukiseljenih lučica.

Sastojci za salatu od tune i krumpira:

  • 1 kg krumpira 
  • 2 limenke tune
  • crne masline bez koštica
  • 2 mlada luka
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 1 limun
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol, papar
  • nekoliko grančica svježeg peršina
  • svežnjić kopra.

Priprema salate od tune i krumpira:

  1. Operite krumpir pa ga kuhajte u kori oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krumpir kuhan, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
  2. Luk očistite i nasjeckajte na ploške, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
  3. U toplu juhu dodajte senf, ulje, sjeckani kopar, sol i papar, sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.
  4. Umiješajte tunu i masline pa posipajte sjeckanim peršinom.

Prošao je rok trajanja? 5 vrsta hrane s kojima riskiramo ako ih jedemo nakon naznačenog datuma Popečci od tune Tuna steak u umaku od rajčice i bosiljka Bruschette sa slanim srdelama +2 Srdele - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju