Salata od jaja američko je jelo koje se sastoji od tvrdo kuhanih jaja pomiješanih s majonezom, senfom i začinima, a koja se najčešće poslužuje ohlađena između dvije kriške tostiranog kruha. Riječ je o cjenovno prihvatljivom jelu koje se često jede za ručak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jedan od prvih objavljenih recepata za salatu od jaja datira iz 1896. godine iz kuharice Fannie Farmer po imenu "The Booston Cooking-School Cook Book".

Danas postoje brojne varijante ovog recepta – u salatu od jaja dodaju se komadići nasjeckanog luka , paprike, celera i kiselih krastavaca. Okus i postotak bjelančevina možete obogatiti i komadićima slanine, kuhane šunke i sira.

Ako niste ljubitelji majoneze, kuhana jaja možete pomiješati s grčkim jogurtom, pestom ili humusom.

Donosimo vam recept za najjednostavniju verziju salate od jaja koja se sastoji od samo sedam sastojaka.

Sastojci za salatu od jaja:

  • 8 velikih jaja
  • 60 g majoneze
  • 15 g svježeg kopra
  • 5 g svježeg vlasca
  • 2 žlice senfa Dijon
  • sol i papar po želji

Priprema salate od jaja:

  1. Napravite tvrdo kuhana jaja – kuhajte ih u zavreloj vodi oko 10 do 12 minuta. Uklonite ih sa štednjaka i prelijte ledenom vodom. Ohladite ih do kraja i ogulite te narežite na manje kocke.
  2. Pomiješajte jaja s majonezom, senfom i nasjeckanim koprom te vlascem. Začinite sa solju i paprom po želji.
  3. Ovako pripremljenu smjesu držite u hladnjaku dva do tri dana, a poslužite između dvije kriške tostiranog kruha. Dobar tek! .

Prijatelj mišića i zdrave dijete: Namirnica koja ima više proteina od jaja Falafel Slanutak Popečci od slanutka s kurkumom +1 Varivo od slanutka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju