Salata od jaja američko je jelo koje se sastoji od tvrdo kuhanih jaja pomiješanih s majonezom, senfom i začinima, a koja se najčešće poslužuje ohlađena između dvije kriške tostiranog kruha. Riječ je o cjenovno prihvatljivom jelu koje se često jede za ručak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jedan od prvih objavljenih recepata za salatu od jaja datira iz 1896. godine iz kuharice Fannie Farmer po imenu "The Booston Cooking-School Cook Book".

Danas postoje brojne varijante ovog recepta – u salatu od jaja dodaju se komadići nasjeckanog luka , paprike, celera i kiselih krastavaca. Okus i postotak bjelančevina možete obogatiti i komadićima slanine, kuhane šunke i sira.

Ako niste ljubitelji majoneze, kuhana jaja možete pomiješati s grčkim jogurtom, pestom ili humusom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Znate li zašto nije dobro kuhati jaja na jakoj vatri?

Donosimo vam recept za najjednostavniju verziju salate od jaja koja se sastoji od samo sedam sastojaka.

Sastojci za salatu od jaja:

  • 8 velikih jaja
  • 60 g majoneze
  • 15 g svježeg kopra
  • 5 g svježeg vlasca
  • 2 žlice senfa Dijon
  • sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće 8 "loših" vrsta hrane koja je zapravo dobra za nas kada je jedemo u umjerenim količinama

Priprema salate od jaja:

  1. Napravite tvrdo kuhana jaja – kuhajte ih u zavreloj vodi oko 10 do 12 minuta. Uklonite ih sa štednjaka i prelijte ledenom vodom. Ohladite ih do kraja i ogulite te narežite na manje kocke.
  2. Pomiješajte jaja s majonezom, senfom i nasjeckanim koprom te vlascem. Začinite sa solju i paprom po želji.
  3. Ovako pripremljenu smjesu držite u hladnjaku dva do tri dana, a poslužite između dvije kriške tostiranog kruha. Dobar tek! .

Prijatelj mišića i zdrave dijete: Namirnica koja ima više proteina od jaja Falafel Slanutak Popečci od slanutka s kurkumom +1 Varivo od slanutka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju