Zarolana Pavlova ili rolada s mekim korama od bjelanjaka jedno je od onih jela koja trebaju izgledati pomalo neuredno i "čupavo", što je čini idealnom za one koji se tek upuštaju u pripremu slastica. U kombinaciji sa šlagom i omiljenim voćem za tren možete napraviti desert kojeg malotko ne voli.

Za razliku od klasične Pavlove, kore od bjelanjaka za roladu ne treba dugo sušiti. Nakon što se ispeku u pećnici dovoljno ih je ohladiti. Budući da ostaju meke, lako se savijaju.

Roladu možete dodatno "zakomplicirati" listićima badema kojima posipajte roladu prije stavljanja u pećnicu. Imajte na umu da ćete je u tom slučaju trebati preokrenuti prije motanja, kako bi listići ostali na vanjskoj strani.

Sastojci za roladu s voćem:

5 bjelanjaka
220 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica octa
350 ml slatkog vrhnja za šlag
450 g šumskog voća ili jagoda

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst snijeg. Pred kraj miksanja dodajte ocat.

2. Lim obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka.

3. Pecite 10 minuta pa smanjite temperaturu na 160°C i nastavite peći dok kora ne dobije boju, oko 10-15 minuta.

4. Ostavite koru da se ohladi i izmiksajte vrhnje u šlag. Maknite papir za pečenje pa premažite šlag preko kore i rasporedite šumsko voće ili narezane jagode.

5. Zarolajte i ostavite roladu da se hladi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju