Sastojci za preljev:
80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
60 ml vinskog octa
1 žlica limunova soka
2 češnja češnjaka
1 čajna žličica dijon senfa
1 čajna žličica sušenog origana

Priprema:
1. Protisnite oguljeni i očišćeni češnjak kroz prešu, ili ga ručno nasjeckajte na sitne komade.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Bolonjez Hrana i piće Od carbonare do francuske salate: Pet jela koja radimo potpuno pogrešno

2. Ubacite češnjak u staklenku (s poklopcem).

3. Češnjaku dodajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni limunov sok, dijon senf, vinski ocat i sušeni origano.

4. Poklopite staklenku i dobro promiješajte.

5. Prelijte dio po zelenoj salati. Ostane li vam preljeva poklopljenu staklenku pohranite u hladnjak i tako čuvajte do pet dana. Dobar tek!