Sastojci za preljev: 
80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja 
60 ml vinskog octa 
1 žlica limunova soka 
2 češnja češnjaka 
1 čajna žličica dijon senfa 
1 čajna žličica sušenog origana
Priprema: 
1.	Protisnite oguljeni i očišćeni češnjak kroz prešu, ili ga ručno nasjeckajte na sitne komade.
2.	Ubacite češnjak u staklenku (s poklopcem). 
3.	Češnjaku dodajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni limunov sok, dijon senf, vinski ocat i sušeni origano. 
4.	Poklopite staklenku i dobro promiješajte. 
5.	Prelijte dio po zelenoj salati. Ostane li vam preljeva poklopljenu staklenku pohranite u hladnjak i tako čuvajte do pet dana. Dobar tek! 

              
              
              
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            