Sastojci za preljev:
80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
60 ml vinskog octa
1 žlica limunova soka
2 češnja češnjaka
1 čajna žličica dijon senfa
1 čajna žličica sušenog origana

Priprema:
1. Protisnite oguljeni i očišćeni češnjak kroz prešu, ili ga ručno nasjeckajte na sitne komade.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući

Bolonjez Hrana i piće Od carbonare do francuske salate: Pet jela koja radimo potpuno pogrešno

2. Ubacite češnjak u staklenku (s poklopcem).

3. Češnjaku dodajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni limunov sok, dijon senf, vinski ocat i sušeni origano.

4. Poklopite staklenku i dobro promiješajte.

5. Prelijte dio po zelenoj salati. Ostane li vam preljeva poklopljenu staklenku pohranite u hladnjak i tako čuvajte do pet dana. Dobar tek!