Sastojci za preljev:
80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
60 ml vinskog octa
1 žlica limunova soka
2 češnja češnjaka
1 čajna žličica dijon senfa
1 čajna žličica sušenog origana

Priprema:
1. Protisnite oguljeni i očišćeni češnjak kroz prešu, ili ga ručno nasjeckajte na sitne komade.

U trendu Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Bolonjez Hrana i piće Od carbonare do francuske salate: Pet jela koja radimo potpuno pogrešno

2. Ubacite češnjak u staklenku (s poklopcem).

3. Češnjaku dodajte maslinovo ulje, svježe iscijeđeni limunov sok, dijon senf, vinski ocat i sušeni origano.

4. Poklopite staklenku i dobro promiješajte.

5. Prelijte dio po zelenoj salati. Ostane li vam preljeva poklopljenu staklenku pohranite u hladnjak i tako čuvajte do pet dana. Dobar tek!