Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima, a kombinacija sira i špinata je pun pogodak. Pa krenimo…
Sastojci za piletinu sa špinatom i sirom:
- 150 g špinata
- 150 g sira ricotta (ili krem sira)
- 1 žlica vrhnja
- 2 pileća prsa
- 20 g mozzarelle
- 20 g parmezana
- 2 češnja češnjaka
- 1 prstohvat papra
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 1 prstohvat čilija
- soli prema ukusu
Priprema piletine sa sirom i špinatom:
- Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte listiće špinata. Pržite špinat dok malo ne uvene pa pustite da se ohladi. Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
- Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu. Pazite da ga ne prerežete do kraja. U džepiće na mesu rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.
- U nauljenu posudu rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Naribajte mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite meso.
- Pecite oko 35 minuta na 200 °C i poslužite s povrćem ili krumpirom.
Zagorske lazanje: Savršen recept za potrošiti ostatke od purice s mlincima +1