Mahune nisu baš popularna namirnica, a najčešće ih jedemo u obliku variva. Varivo od mahuna, jedno je od onih jela koje nam je izazivalo suze kad smo bili djeca, a danas ga obožavamo. Međutim, ova kvalitetna namirnica, može se pripremiti na puno raznih načina koji će ju podići na višu razinu.

Mahune omotane pancetom izgledaju kao svečani prilog kojega bi poslužili u posebnim prilikama, ali jednostavnost i brzina pripreme, sigurno će ih smjestiti na vaš stol i u nešto jednostavnijim situacijama.

Za ovo jelo, trebat će vam samo dva sastojka. Zelene mahune i panceta koja je narezana na duge, tanke kriške, kako bi njome mogli omotati snopove mahuna.

Jedna od najboljih stvari kod ovog priloga je ta što ga kompletno možete napraviti na štednjaku pa vam pećnica može ostati slobodna za mesno pečenje koje preporučujemo uz mahune omotane pancetom. Još jedan plus – neće vam trebati ni začini, a ni ulje.

Sastojci za mahune omotane pancetom:

  • 500 g zelenih mahuna
  • Tanko narezana panceta

Priprema mahuna omotanih pancetom:

  1. Mahune očistite. Odrežite im krajeve i skratite ih na jednaku veličinu.
  2. Napravite snopove od po osam mahuna.
  3. Svaki snop omotajte pancetom.
  4. Stavite na zagrijanu tavu i pržite sa svake strane dok panceta ne porumeni, ovisno o tome koliko želite da mahune budu mekane. Ako volite povrće „živo“, bit će dovoljno svega tri, četiri minute, a ako volite mekše mahune, tavu zadnjih nekoliko minuta poklopite.

Mahune omotane pancetom Mahune omotane pancetom (Foto: Shutterstock)

  1. Dobar tek! 

Snižava visoki tlak i jača kosti: 7 supermoći prefine mahunarke od 15 kuna

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju