Sastojci za podlogu:
70 grama kokosovih pahuljica
60 grama maslaca od kikirikija
35 grama kikirikija
30 ml javorovog sirupa ili meda
30 ml rastopljenog kokosovog ulja
20 grama kakao praha
Sastojci za nadjev:
125 grama maslaca od kikirikija
35 ml javorovog sirupa ili meda
30 ml rastopljenog kokosovog ulja
½ čajne žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Sastojci za preljev:
150 grama čokoladnih kapljica
1 žlica kokosova ulja
kikiriki za ukrašavanje
Priprema:
1. U sjeckalici povrća pomiješajte sve sastojke za podlogu: kokosove pahuljice, rastopljeno kokosovo ulje, kikiriki i maslac od kikirikija, javorov sirup i kakao prah. Pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. Utisnite smjesu u kalup za kolače koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite u ledenicu.
3. Pomiješajte sve sastojke za nadjev i prelijte preko podloge.
4. Vratite sve zajedno u ledenicu na 15 minuta da se slojevi smrznu.
5. Rastopite čokoladu i pomiješajte s kokosovim uljem te sve zajedno prelijte preko slastice. Ukrasite s nešto kikirikija i vratite u ledenicu da se čokolada stisne.
6. Narežite na kocke i poslužite ledeno. Dobar tek!