Ukrajinska gastronomija dobrim se dijelom naslanja na krumpire, a oni se jedu na desetke različitih načina – za doručak, ručak i večeru.
Među popularnim načinima pripreme je i ova salata sa svježim koprom koja se radi od sveukupno pet sastojaka.
Za najbolji okus koristite manji okrugli krumpir koji će održati svoj oblik, ali i upiti sve željene okuse.
Sastojci za salatu:
1 kg manjeg okruglog krumpira
65 ml suncokretova ulja
10 g svježeg kopra
3 češnja češnjaka
sol po želji
Priprema:
1. Izmjerite krumpir. Ako je promjer plodova veći od 2,5 centimetara prepolovite ih, dobro operite i stavite kuhati u posoljenoj vodi. Ako režete krumpir, pripazite da svi komadi budu podjednake veličine kako bi se skuhali u otprilike isto vrijeme.
2. Kad voda zavrije, kuhajte krumpire oko 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir možete probosti vilicom bez ikakvih problema.
3. Naribajte češnjak nasitno i stavite u veliku zdjelu zajedno s uljem i nasjeckanim svježim koprom. Ubacite u zdjelu i ocijeđeni skuhani krumpir i sve dobro promiješajte. Posolite po želji.
4. Ovako pripremljena krumpirova salata može se čuvati u hladnjaku do četiri dana. Dobar tek!