Ukrajinska gastronomija dobrim se dijelom naslanja na krumpire, a oni se jedu na desetke različitih načina – za doručak, ručak i večeru.

Među popularnim načinima pripreme je i ova salata sa svježim koprom koja se radi od sveukupno pet sastojaka.

Za najbolji okus koristite manji okrugli krumpir koji će održati svoj oblik, ali i upiti sve željene okuse.

Slika nije dostupna Hrana i piće Hit godine! Recept za ražnjiće od krumpira pečene na roštilju

Sastojci za salatu:
1 kg manjeg okruglog krumpira
65 ml suncokretova ulja
10 g svježeg kopra
3 češnja češnjaka
sol po želji

Priprema:
1. Izmjerite krumpir. Ako je promjer plodova veći od 2,5 centimetara prepolovite ih, dobro operite i stavite kuhati u posoljenoj vodi. Ako režete krumpir, pripazite da svi komadi budu podjednake veličine kako bi se skuhali u otprilike isto vrijeme.

Slika nije dostupna Hrana i piće Savršena salata od tune i krumpira: Trik zbog kojeg će se tražiti repriza

2. Kad voda zavrije, kuhajte krumpire oko 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir možete probosti vilicom bez ikakvih problema.

3. Naribajte češnjak nasitno i stavite u veliku zdjelu zajedno s uljem i nasjeckanim svježim koprom. Ubacite u zdjelu i ocijeđeni skuhani krumpir i sve dobro promiješajte. Posolite po želji.

4. Ovako pripremljena krumpirova salata može se čuvati u hladnjaku do četiri dana. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju