Na hladan, tmuran i kišan dan u potrazi smo za nekim toplim i finim jelom na žlicu, poput ove ukusne i kremaste juhe od piletine, riže, šampinjona i mrkve.

Za razliku od pilećih juha koje se tradicionalno pripremaju u hrvatskim kućanstvima, u ovu se dodaju i mlijeko i brašno, što jelu daje bijelu boju i kremastu teksturu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Najlakši recept za finu pileću juhu koja uspije baš svaki put

Sastojci:

2 komada pilećih prsa
250 ml mlijeka
220 g šampinjona
200 g basmati riže
30 g brašna
3 žlice maslaca
3 mrkve
3 češnja češnjaka
2 stapke celera
1 l pilećeg temeljca
1 luk
1 žlica svježih listića timijana
sol i papar po želji

Pileća juha Hrana i piće Pileća juha s rezancima: Je li ovo najbolje zimsko jelo?

Priprema:

1. U velikom loncu zagrijte maslac. Na njemu propirjajte nasjeckani luk, mrkve, celer i gljive.

2. Kuhajte sve zajedno dok povrće ne omekša, otprilike pet-šest minuta.

3. Dodajte piletinu narezanu na manje komade i pirjajte sve zajedno oko tri do četiri minute.

4. Tada dodajte nasjeckani češnjak i timijan, dobro promiješajte i pirjajte još oko jednu minutu.

5. Dodajte brašno i miješajte ga dok ne dobije zlatnožutu boju. Za to će vam biti potrebna otprilike jedna minuta.

6. Podlijte sve zajedno pilećim temeljcem i mlijekom.

7. Dodajte rižu i kuhajte dok se termički ne obradi do kraja zajedno s piletinom.

8. Poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju